Αποδείχτηκε πως smartphones με πολύ χαμηλές τιμές, έχουν πολύ ποιοτικά χαρακτηριστικά. Και κάπως έτσι εμφανίστηκαν τα αγαπημένα μας Xiaomi. Και πιο συγκεκριμένα, τα Redmi 5 και Redmi 5 Plus. Είναι γεγονός πως η Xiaomi μας έχει συνηθίσει σε συσκευές με άρτια ποιότητα κατασκευής και η παράδοση συνεχίζεται στην περίπτωση των Redmi 5 και Redmi 5 Plus, καθώς και τα δύο smartphones είναι στιβαρά και αποπνέουν έναν αέρα πολυτέλειας για την κατηγορία τους.

Το Redmi 5 εντυπωσιάζει με την οθόνη των 5,7 ιντσών, με αναλογία πλευρών 18:9, που καλύπτει πλήρως την επιφάνεια του τηλεφώνου, ενώ το Redmi 5 Plus, με μεγάλη οθόνη 5,99 ιντσών, με αναλογία πλευρών 18:9 και εντυπωσιακές επιδόσεις, κερδίζει τις εντυπώσεις.

Το προφίλ τους είναι αρκετά λεπτό και πιο συγκεκριμένα 7,7 χιλιοστά στο Redmi 5 και 8,1 χιλιοστά στο Redmi 5 Plus. Η στιβαρή κατασκευή του Redmi 5, από αλουμίνιο και πλαστικό, κάνει το κράτημα της συσκευής ακόμα πιο εύκολο και βολικό, προσφέροντας μία μοναδική εμπειρία στον χρήστη. Επιπλέον, το Redmi 5 Plus, με μεγάλη οθόνη 5,99 ιντσών, είναι σχεδιασμένο έτσι ώστε να δείχνει κομψό, χάρη στο εξαιρετικά λεπτό περιθώριο οθόνης από Gorilla Glass που καλύπτει την επιφάνεια της συσκευής, αλλά και το σώμα από αλουμίνιο στο οπίσθιο τμήμα του.

Η παρουσία του διπλού LED flash στο Redmi 5 Plus βοηθάει επιπλέον στη λήψη καλής ποιότητας φωτογραφιών και βίντεο (1080p, 30fps) σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Σε κάθε περίπτωση, το Instagram σου θα το αποζημιώσεις με την μπροστινή κάμερα του Redmi 5 (ή του Redmi 5 Plus). Η selfie σου θα είναι πετυχημένη, χάρη στην εμπρόσθια κάμερα των 5MP που αναδεικνύει τις selfies, ενώ η βασική κάμερα των 12MP αποτυπώνει έντονα χρώματα και λεπτομέρειες.

Ιωάννα Μπάκα, Δημοσιογράφος