Σωροί σκουπιδιών, είναι το θέαμα που αντικρίζουν τα τελευταία εικοσιτετράωρα οι πολίτες της Θεσσαλονίκης. Όπου και να γυρίσει κανείς το κεφάλι του θα έρθει αντιμέτωπος με κάθε λογής απορρίμματα. Ξεχειλίζουν οι πράσινοι κάδοι και οι κάδοι ανακύκλωσης. Αν είχαν φωνή θα ούρλιαζαν και θα έλεγαν, Φτάνει…! Φτάνει…! πια τόσες σακούλες αρωματικές και μη, διαφόρων χρωμάτων με περιεχόμενο γνωστό σε όλους.

Ο λόγος φυσικά που συμβαίνει αυτό το πρωτοφανές φαινόμενο (ένα μικρό αστείο για να ελαφρύνουμε την καθημερινότητά μας) στην πόλη της Θεσσαλονίκης είναι η έλλειψη καυσίμων με αποτέλεσμα να μην μπορούν να κυκλοφορήσουν τα απορριμματοφόρα.

Ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Ανακύκλωσης και Καθαριότητας Θανάσης Παππάς, μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ – ΜΠΕ και τόνισε ότι το πετρέλαιο που προμηθεύονται είναι ελάχιστο και ότι θα πρέπει να αποδεσμευτεί ο λογαριασμός, να γίνουν πληρωμές ώστε να μπορέσουν τα αυτοκίνητα να κινηθούν.

Μέσα σε όλα αυτά οι πολίτες πρέπει να επιδείξουν ψυχραιμία και φυσικά μακριά από κάδους. Μην αρρωστήσετε κιόλας μέσα στις γιορτές των αποκριών. Άπαπα! Ούτε στον χειρότερο εχθρό σου αυτό.

Ένα θετικό της καταστάσεως που θα μπορούσαμε να τονίσουμε είναι ότι βρισκόμαστε ακόμα στον χειμώνα. Φαντάζεστε να συνέβαινε αυτό το καλοκαίρι;;; Ούτε να το σκεφτώ δεν θέλω, τι υπέροχες ευωδιές θα πλημμύριζαν την ατμόσφαιρα της πόλης. Τουλάχιστον στην παρούσα φάση η μυρωδιά δεν γίνεται αντιληπτή. Έτσι υπομονή και να εύχεστε το πρόβλημα να λυθεί έγκαιρα, διότι το επόμενο βήμα είναι η συνύπαρξή μας με τα ποντίκια.

Για τον Τομέα Έρευνας:

Σταματία Δελησταμάτη, Δημοσιογράφος.