Η”Times Square” , η πιο γνωστή πλατεία στη Ν. Υόρκη υπέστη μία ολική αναμόρφωση και αποτελεί πλέον μία από τις πιο πολυσύχναστες περιοχές της πόλης. Το αρχιτεκτονικό γραφείο Snohetta ολοκλήρωσε τον επανασχεδιασμό της πλατείας και πλέον ο δημόσιος χώρος στην Times Square είναι διπλάσιος σε μία έκταση 10 τετραγωνικών χλμ.

Το 1904 πήρε την τελική της ονομασία από τη γνωστή εφημερίδα New York Times που εγκαταστάθηκε στον 25ο ουρανοξύστη και ήταν αυτή που τοποθέτησε την πρώτη επιγραφή από νέον, η οποία έδειχνε συνεχώς ειδήσεις.

Μέχρι το 1970, ήταν το πιο υποβαθμισμένο μέρος της πόλης, αφού κατείχε το ρεκόρ της υψηλότερης εγκληματικότητας και ήταν εγκατεστημένα αμέτρητα sex shops και μαγαζιά αισθησιακού χορού με όλα τα παρελκόμενα. Επιπλέον αντιμετώπιζε σημαντικό κυκλοφοριακό πρόβλημα. Σήμερα η πλατεία αυτή αποτελεί χαρακτηριστικό δείγμα του αμερικανικού καταναλωτισμού, με τεράστιες οθόνες από τη χρηματιστηριακή εταιρία Nasdaq, το MTV, την Coca Cola, τα Macdonalds που μετατρέπουν τη Νέα Υόρκη στην πόλη που δεν κοιμάται ποτέ.

Σήμερα, η Πλατεία ”Times Square” αποτελεί κομβικό σημείο στην καρδιά του Μανχάταν, στη συμβολή των οδών Broadway και Seventh Avenue. Επίσης, έχει ονομαστεί και ως το ”Σταυροδρόμι του Κόσμου”, καθώς είναι μία από τις πιο περπατημένες διασταυρώσεις πεζών στον κόσμο και ένα σημαντικό κέντρο για τη βιομηχανία της ψυχαγωγίας. Κάθε χρόνο υπολογίζεται ότι την επισκέπτονται περίπου 45 εκατομμύρια επισκέπτες και ότι η ατμοσφαιρική ρύπανση στην περιοχή μειώθηκε έως και κατά 60%.

Άξιον αναφοράς είναι η εγκαινίαση της μεγαλύτερης στον κόσμο υψηλής ευκρίνειας ψηφιακή οθόνη, που έχει μέγεθος σχεδόν όσο ένα γήπεδο ποδοσφαίρου. Η γιγαντοοθόνη που καλύπτει ένα ολόκληρο οικοδομικό τετράγωνο, αποτελεί πλέον το μεγαλύτερο χώρο διαφήμισης στην ιστορία της ιστορικής πλατείας. Είναι συνδεδεμένη επίσης με κάμερες υψηλής ευκρίνειας για να μεταδίδει ζωντανά εικόνες μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα. Η Google αναμένεται να είναι η πρώτη εταιρεία που θα διαφημιστεί στη γιγαντιαία οθόνη της Times Square.