Η Μαγιόρκα γνωστή και ως μαργαριτάρι της Μεσογείου, ανήκει στην Ισπανία και είναι το μεγαλύτερο νησί των Βαλεαρίδων νήσων με πρωτεύουσα την Πάλμα ντε Μαγιόρκα. Τουριστικός παράδεισος για τους κοσμοπολίτες της Ευρώπης για πολλές δεκαετίες όταν έψαχναν ένα ειδυλλιακό break.

Πάλμα ντε Μαγιόρκα

Η πρωτεύουσα η μόνη πόλη ανάμεσα στα χωριά του νησιού με καρδιά την παλιά πόλη, μαρτυρεί την πλούσια ιστορία της. Πάλμα ντε Μαγιόρκα αλλιώς και η νησιωτική Βαρκελώνη με την νυχτερινή ζωή της να βάζει το κερασάκι στην τούρτα στις ποικίλες ομορφιές του νησιού. Τα σοκάκια της παλιάς πόλης θα σας μαγέψουν και θα σας οδηγήσουν σε γοτθικούς ναούς, πάρκα που μοιάζουν να έχουν μείνει πίσω στον χρόνο των παλαιών μεγαλείων και εστιατόρια που θα σας τραβήξουν με αρώματα και γεύσεις τις Μεσογείου.

Παραλίες

Παραλίες με κάτασπρη άμμο και γαλαζοπράσινα νερά.. Σκηνές από την ταινία The Blue Lagoon έρχονται στην σκέψη, μόνο που σε αυτό το νησί “στριμώχνονται” και 10 εκατομμύρια τουρίστες όλο τον χρόνο. Οι πιο ωραίες παραλίες είναι η Deia, Formentor και Cala Llombards.

Η οροσειρά Serra de Tramuntana

Στην οροσειρά Serra de Tramuntana υπάρχει η ψηλότερη κορυφή των Βαλεαρίδων νήσων Puig Major όπου υπάρχει πλούσια φυσική και πολιτιστική κληρονομία, με την UNESCO να ανακηρύσσει την οροσειρά παγκόσμιο μνημείο κληρονομιάς.

 

 

Αρχαία Αξιοθέατα

Η ιστορία του νησιού πλούσια, μοιάζει με ένα κολάζ διάφορων πολιτισμών που πέρασαν και άφησαν κάτι που να μαρτυρεί την ύπαρξη τους σε αυτό το κομβικό νησί της Μεσογείου. Από τα προϊστορικά ευρήματα του Capocorb Vell έως και τα ρωμαϊκά Πολέντια, τα αραβικά λουτρά των Ομμεϋαδών, το μεσαιωνικό στρογγυλό κάστρο Μπελβέρ, οικία των βασιλέων της Μαγιόρκα.

 

 

 

Για τον ΕΟΕ,

Χρήστος Πέϊος, Επικεφαλής Έρευνας.