Οι ιστορίες του Αλέξη Ακριθάκη με τα βιβλιαράκια, τις αφηγήσεις και τα σημειωματάρια, παρουσιάζονται στην ομότιτλη έκθεση στο Κέντρο Τεχνών, στο Πάρκο Ελευθερίας, ανοίγοντας τις εκδηλώσεις «Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου». Την έκθεση επιμελείται ο Ντένης Ζαχαρόπουλος με την πολύτιμη βοήθεια της κόρης τού Ακριθάκη, Χλόης Geitmann – Ακριθάκη, και σε συνεργασία με την Πολιτιστική Εταιρεία Σαρωνικού «Πολύτροπον».Ο Αλέξης Ακριθάκης (19 Σεπτεμβρίου 1939 1994) ήταν Έλληνας ζωγράφος.

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1939. Έζησε στο Παρίσι μεταξύ 1957 και 1961, ενώ από το 1968 ως το 1970 παρέμεινε στο Βερολίνο με υποτροφία του γερμανικού κράτους (DAAD). Στη συνέχεια μοίρασε το χρόνο του μεταξύ Αθηνών και Ευρώπης. Πραγματοποίησε ατομικές εκθέσεις στην  Ελλάδα και το εξωτερικό (Βερολίνο, Αμβούργο, Μόναχο, Τορίνο, Γενεύη), ενώ συμμετείχε σε σημαντικές ομαδικές παρουσιάσεις στην Ευρώπη. Ο Ακριθάκης ασχολήθηκε με την εικονογράφηση βιβλίων, τη σκηνογραφία και το design. Πέθανε στις 19 Σεπτεμβρίου 1994 από ανακοπή καρδιάς και ετάφη στο κοιμητήριο του Παλαιού Ηρακλείου Αθηνών.Ο Αλέξης Ακριθάκης  σφράγισε το έργο του και την ιδιαίτερη εικαστική του παρεμβατικότητα στην τέχνη παγκοσμίως, μέσα από την άμεση σχέση του με τη γραφή, το βιβλίο, την σχέση τους με σημαντικές προσωπικότητες της λογοτεχνίας και της ποίησης, αλλά και με την κόρη του, για την οποία έκανε πολλά σχέδια και βιβλία σαν ιστορίες και ιστορίες σαν μονοσέλιδες εικόνες, σε όλη τη διάρκεια της ζωής του.

Στο πλαίσιο της έκθεσης έχουν προγραμματιστεί συναντήσεις με την οικογένεια του καλλιτέχνη, στενούς του φίλους και συνεργάτες, γνωστούς συγγραφείς και πνευματικούς ανθρώπους με θέματα γύρω από τη ζωή του και το έργο του.
Επίσης, θα πραγματοποιηθούν εκπαιδευτικά προγράμματα για σχολικές ομάδες όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων, αλλά και για οικογένειες.

Λάμπρος Παπαδής, Δημοσιογράφος