Μετά από μερικούς μικρούς μήνες που πέρασαν, με τον τίτλο της πιο ζεστής πιπεριάς στον κόσμο να ανήκει στην “Breath of Dragon” – η πιπεριά με βάση το Ηνωμένο Βασίλειο που κυμαίνεται στα 2.48 εκατομμύρια μονάδες Scoville – έχει επίσημα ανατραπεί από μια νέα «σατανική» πιπεριά που ονομάζεται Pepper X, πικρότερη κι από ένα jalapeño. Θα πιστεύατε ότι η δημιουργία μιας πιπεριάς, που έχει επισημανθεί ιδιαίτερα επικίνδυνη για κατανάλωση από τον άνθρωπο, λόγω της καυστικότητας της, πιθανότατα θα σταματούσε τους ανθρώπους από την προσπάθειά τους να ξεπεράσουν τον εαυτό τους σε αυτό το πεδίο. Αυτό, όμως, σαφώς και δεν συμβαίνει.

Το επίσημο παγκόσμιο ρεκόρ Guinness για το πιο καυτό πιπέρι είναι η “Carolina Reaper” με 1,4 έως 2,2 εκατομμύρια Scovilles. Άλλωστε, δεν ονομάστηκε αδίκως το πιο ζεστό πιπέρι στον κόσμο – έως ότου η τσίλι της “Dragon’s Breath” έκλεψε τον τίτλο νωρίτερα αυτό το έτος. Επομένως, ίσως να θεωρήσετε τη δεκαετή ανάπτυξή της πιπεριάς “Pepper X” ως έναν ευγενικό τρόπο του ιδρυτή της, Currie, αφήνοντας τον κόσμο να ξέρει ότι δεν πρέπει να ξεπεράσει.

Το Pepper X με βάση τις μονάδες καυστικότητας Scoville κατανέμεται κατά μέσο όρο στις 3,18 εκατομμύριο μονάδες θερμότητας, πράγμα που σημαίνει ότι αν σκεφτείς ότι η πιπεριά “Breath of Dragon” θα ήταν τρομερά ανήσυχη για κατανάλωση, κυριολεκτικά δεν έχεις δει τίποτα. Ακόμα, δεν είναι δυνατό να δοκιμάσει κανείς το Pepper X στην καθαρή του μορφή, εκτός κι αν έχετε τη διάθεση να καταστρέψετε τους γευστικούς σας πόρους. Ωστόσο, μπορείτε να το βρείτε και να πάρετε μια γεύση αυτού στη ζεστή σάλτσα “The Last Dab”, η οποία δημιουργήθηκε από τον Currie σε συνεργασία με την εκπομπή του “First We Feast”, “The Hot Ones”, και “ο Heatonist της Νέας Υόρκης”. Το πιπέρι X συνδυάζεται με αποσταγμένο ξύδι, ρίζα τζίντζερ, κουρκούμη, κόλιανδρο, κύμινο και ξηρή μουστάρδα στη σάλτσα. Τα πρώτα 1.000 μπουκάλια ζεστής σάλτσας πωλούνται σε δύο λεπτά, αλλά είναι διαθέσιμα για παραγγελία στην εκπομπή Heatonist.

Εσείς ακόμα να τη δοκιμάσετε;;;

Δέσποινα Λούλου,Δημοσιογράφος