Η Samsung προχώρησε τις τελευταίες μέρες σε μία αποκάλυψη, σύμφωνα με την οποία έχει ξεκινήσει την παραγωγή τσιπ ειδικών για την δημιουργία κρυπτονομισμάτων. Η γνωστή κορεάτικη εταιρία ξεκίνησε να αναπτύσσει το δικό της τσιπ ASIC από τις αρχές του 2017 ενώ με τον ερχομό του 2018 προχώρησε στην παραγωγή του.
Αυτοί οι επεξεργαστές είναι ειδικά κατασκευασμένοι για τη δημιουργία κρυπτονομισμάτων, όπως το Bitcoin και κατά συνέπεια δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για γενικής φύσης επεξεργασία σε υπολογιστές. Πιο αναλυτικά, η γνωστή ως «εξόρυξη» κρυπτονομισμάτων, , αφορά τσιπάκια τα οποία μπορούν να λύσουν πολύπλοκα μαθηματικά προβλήματα, έτσι ώστε να επαληθεύονται οι συναλλαγές μέσω των κρυπτονομισμάτων. Οι ιδιοκτήτες των υπολογιστών με τσιπ που κάνουν αυτή τη δουλειά, επιβραβεύονται με ψηφιακά νομίσματα. Μέχρι σήμερα, η μόνη εταιρία μαζικής παραγωγής τσιπ ήταν η TSMC από την Ταϊβάν. Πιο συγκεκριμένα, η ταϊβανέζικη εταιρεία κατασκευής επεξεργαστών TSMC έκανε σε αποκλειστικότητα μαζική παραγωγή για τέτοια τσιπ κρυπτονομισμάτων,τα οποία είναι γνωστά και ως ASIC (Application-Specific Integrated Circuits).
Αναμφίβολα, απώτερος στόχος της κορεάτικης εταιρίας είναι να αυξήσει ακόμη περισσότερο την κερδοφορία της η οποία όπως φαίνεται θα ενισχυθεί σίγουρα από στις 25 Φλεβάρη. Αυτό αναμένεται να συμβεί καθώς τότε αναμένεται η Samsung να παρουσιάσει το νέο πολυαναμενόμενο smartphone της Galaxy S9.

Σοφία Στεφανίδου, Δημοσιογράφος