Η ραγδαία αύξηση της τεχνολογίας είναι γεγονός. Η χρήση της, πλέον, είναι συνεχόμενη και ασταμάτητη. Στον τομέα της αυτοκίνητο βιομηχανίας η ικανοποίηση του πελάτη είναι σημαντική. Κάθε εταιρία με σκοπό να προσελκύσει πελάτες και να μείνει ανταγωνιστική χρησιμοποιεί ως σύμμαχο την τεχνολογία.

Σε αυτό το πλαίσιο οι μηχανικοί της Nissan, στο τεχνικό κέντρο Nissan North America στο Farminghton Hills του Michigan, έχουν κατασκευάσει ένα μικροσκοπικό πλυντήριο. Το μέγεθος του συγκεκριμένου πλυντηρίου είναι παρόμοιο με μια μηχανή που παράγει pop corn. Πάνω του έχουν τοποθετήσει μια βούρτσα. Στόχος της αυτοκίνητο βιομηχανίας είναι να δοκιμάζει τα δείγματα των χρωμάτων και πόσο ανθεκτικά είναι κατά την διάρκεια του πλυσίματος ενός αυτοκινήτου.

Η καθημερινή χρήση του αυτοκινήτου είναι μάλλον επιτακτική. Η χρήση αυτή είτε επαγγελματική είτε προσωπική «βρωμίζει» το αυτοκίνητο. Οι άνθρωποι της Nissan γνωρίζουν ότι οι κάτοχοι των αυτοκινήτων δύσκολα να καθαρίσουν μόνοι τους το αυτοκίνητο. Γι αυτό τα πλυντήρια αυτοκινήτων είναι η σίγουρη και άμεση λύση. Για την Nissan, όμως τα πλυντήρια είναι ικανά να δημιουργήσουν πρόβλημα και φθορές στο χρώμα του αυτοκίνητου.


Έτσι, οι τεχνικοί της Nissan δημιουργώντας το μικροσκοπικό πλυντήριο ευελπιστούν ότι θα προστατέψουν, στα μοντέλα της, την ανθεκτικότητα και την λάμψη των χρωμάτων. Φυσικά, η Nissan θέλοντας να δείξει στον κόσμο την πρωτοποριακή της ιδέα, κυκλοφόρησε ένα βίντεο, από την χρήση του πλυντηρίου. Στο βίντεο, χρησιμοποίησε ένα μικρό μοντέλο αυτοκινήτων, το 370Ζ. Μέσω του βίντεο ανέδειξε την διαδικασία που πραγματοποιεί για να γίνει ο έλεγχος της ανθεκτικότητας. Όπως έγινε γνωστό η χρήση του μικρού αυτοκινήτου έγινε μόνο για το βίντεο. Κανονικά η Nissan για την διαδικασία έλεγχου, χρησιμοποιεί ορθογώνιες πλάκες.

Αλέξανδρος Τσάλιος, Δημοσιογράφος