Τo Merrywood είναι το κτήμα στο οποίο η Τζάκι Κένεντι έζησε τα παιδικά της χρόνια, στο McLean της Virginia. Η έπαυλή του είναι χτίστηκε το 1919 σε εξαιρετική τοποθεσία. Έχει φιλοξενήσει σπουδαίες προσωπικότητες, όπως προέδρους, καλλιτέχνες και επιφανείς επιχειρηματίες, εντυπωσιακά πάρτυ αλλά και σημαντικές οικογενιακές στιγμές της νεαρής Τζάκι. Πρόσφατα όλο το κτήμα πουλήθηκε στην κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας έναντι του ποσού των 43 εκατομμυρίων δολαρίων. Αυτό το ποσό την καθιστά την ακριβότερη αγοραπωλησία στην περιοχή. Η δεύτερη ακριβότερη αφορά το ίδια κτήμα, το οποίο ο προηγούμενος ιδιοκτήτης απέκτησε το 2005 στην τιμή των 24,5 εκατομμυρίων δολαρίων.

Η περίφημη έπαυλη της Τζάκι είναι γεωργιανού ρυθμού και έχει δεχτεί σταδιακή ανακαίνιση με το πέρασμα των χρόνων. Ωστόσο παραμένει το περίβλημα από τούβλο και ασβεστόλιθο καθώς και τα διακοσμητικά από γύψο. Διαθέτει 9 υπνοδωμάτια, 13 μπάνια, δωμάτια κοινών χρήσεων όπως τραπεζαρία και σαλόνι, καθώς και ένα κελάρι για κρασιά. Στο κτήμα περιλαμβάνονται εκτάσεις στις όχθες του ποταμού Potomac, προσεγμένοι κήποι, γήπεδο τέννις, περίπτερο με πισίνα, γυμναστήριο και αποδυτήρια. Επίσης, υπάρχει οίκημα για να στεγάζει το προσωπικό, γραφεία και χώρους στάθμευσης.

Δεν είναι ακόμη σαφής η χρήση για την οποία προορίζεται από το νέο αγοραστή. Επίσημα, ανήκει στην Πρεσβεία του Βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας.

Ιωάννα Παπαμιχαήλ, Δημοσιογράφος