Η Huawei προσπαθεί συνεχόμενα να αποκτήσει την κορυφή των smartphones και δεν θα σταματήσει μέχρι να το καταφέρει. Απόδειξη αποτελούν τα τρία νέα μοντέλα smartphone που παρουσίασε σε μία εκπληκτική εκδήλωση στο Grand Palais, στο Παρίσι Το P20, το P20 Pro και το P20 Lite έρχονται για να κατακτήσουν την κορυφή και να κάνουν τη διαφορά.

Το P20 Pro είναι το μεγάλο όπλο της κινεζικής εταιρείας ώστε να αναρριχηθεί στην κορυφή των πωλήσεων το smartphone. Το νέο μοντέλο διαθέτει τρεις κάμερες στην πίσω του πλευρά, παρέχοντας τεράστιες δυνατότητες στο κομμάτι τις φωτογραφίες. Γενικά, η Huawei έδωσε μεγάλη έμφαση στον τομέα της φωτογραφίας συνάπτοντας μία συνεργασία με τη Leica.

Στο P20 Pro η μονοχρωματική κάμερα του διαθέτει ανάλυση 20 megapixels (mp), ενώ η δεύτερη διαθέτει κάμερα 40mp . H τρίτη κάμερα έχει ανάλυση 8mp και και έχει ένα υβριδικό σύστημα zoom το οποίο φτάνει ως και 5x , προσφέροντας πιο αργή κίνηση στη λήψη βίντεο. Σχετικά με το P20 διαθέτει δύο κάμερες , η μία έχει ανάλυση 12 megapixels και η άλλη έχει ανάλυση 20 megapixels.

Τα δύο νέα μοντέλα έχουν μπροστινή κάμερα για καλύτερη selfie, η οποία έχει ανάλυση 24 megapixels. Ακόμα, η τεχνική της Huawei έχουν δώσει έμφαση στις λειτουργίες της τεχνητής μνημοσύνης κατά τη διάρκεια λήψης φωτογραφιών, αυξάνοντας έτσι τη δυνατότητα της συσκευής να αναγνωρίζει περισσότερες σκηνές και να προσαρμόζει καλύτερα τις απαιτούμενες ρυθμίσεις.

Όσον αφορά τα τεχνικά χαρακτηριστικά τόσο το P20 Pro όσο και το P20 διαθέτουν τον οκταπύρηνο επεξεργαστή της Huawei , Κirin 970. Το P20 Pro έχει οθόνη τεχνολογίας OLED 6,1 ιντσών, μνήμη RAM 6gb και χωρητικότητα 128gb. Το P20 έχει οθόνη LDC IDS 5,8 ιντσών, μνήμη RAM 4gb και αποθηκευτικό χώρο 128gb. To P20 Lite είναι μία πιο ελαφριά και οικονομική έκδοση του P20, με στόχο να παρέχει μία ισορροπημένη σχέση ποιότητας και τιμής.

Τα τρία νέα μοντέλα της κινέζικης εταιρίας είναι άμεσα διαθέσιμα στην αγορά για όποιον ενδιαφέρεται να τα αγοράσει. Το P20 Pro κοστίζει 879 ευρώ, το P20 έχει τιμή πώλησης τα 699 ευρώ και το P20 Lite μπορεί κάποιος να το αγοράσει 399 ευρώ.

Αλέξανδρος Τσάλιος, Δημοσιογράφος