Υπαίθριες αγορές και παζάρια στο Παρίσι έχουν διατηρήσει την γραφική ομορφιά τους με αποτέλεσμα να αποτελεί ένα ξεχωριστό μέρος για να κάνει κάποιος βόλτα και ψώνια.

Δίνετε η δυνατότητα στους ανθρώπους να κάνουν βόλτα σε μεγάλους δρόμους και σοκάκια καθώς και να αγοράσουν πράγματα. Το Παρίσι έγινε γνωστό από αυτά τα υπαίθρια παζάρια και την γραφική ομορφιά τους.

Marché de Clignancourt:
Η δημοφιλέστερη αγορά στο Παρίσι είναι αυτή του Marche de Clignancourt. Από το 1880 μέχρι και σήμερα εκατοντάδες άνθρωποι επισκέπτονται την αγορά όπου μπορούν να βρουν αντίκες του 1960 και 1970. Η συγκεκριμένη αγορά αποτελείται από 15 μικρότερες. Η κάθε μία ειδικεύεται σε κάτι.

Marché aux Puces:
Η αγορά Marché aux Puces περιέχει κυρίως μεταχειρισμένα, πιάτα, τσάντες και ποτήρια. Η λέξη Puces σημαίνει τσιπ. Οπότε σημαίνει αγορά ψύλλων δηλαδή μικρών αντικειμένων.


Marché Vernaison:
Μικρότερη από την παραπάνω αλλά αρχαιότερη η αγορά της αποτελείται από 300 κιόσκια. Έχει έκταση 9000 τετραγωνικά μέτρα.


Marché Biron:
Η πιο ακριβή υπαίθρια αγορά στο Παρίσι, αποτελείται από 200 κιόσκια περιέχει σπάνια αντικείμενα. Η βόλτα στη Biron σημαίνει ουσιαστικά και βόλτα στο χρόνο αφού από πάγκο σε πάγκο ο επισκέπτης ταξιδεύει και από περίοδο σε περίοδο. Αντικείμενα τέχνης και έπιπλα του 18ου αιώνα, μεγαλειώδη αντικείμενα του 19ου αιώνα, κεραμικά, είδη art nouveau και art déco.

Marché Dauphine:
Η Marché Dauphine άνοιξε το 1991 και περιέχει αντικείμενα του 17ου και 18ου αιώνα και έργα τέχνης του 19ου και 20ου αιώνα.

Marché Le Passage:
Η Marché Le Passage δηλαδή πέρασμα, είναι αγορά που έχει στην συλλογή του αντίκες και έπιπλα.

Νίκος Ντουντουλάκης, Δημοσιογράφος