Τι συμβαίνει με το πηγάδι της κολάσεως στη Ρωσία; Το πτώμα του Walt Disney είναι κατεψυγμένο; Αν χαλάσουμε την αλυσίδα με τα mail τι θα γίνει τελικά; Τι ποσοστό του εγκεφάλου μας χρησιμοποιούμε;

Το μυστήριο, τα υπερφυσικά γεγονότα και τα μυστικά που αποκαλύπτονται πάντα μας τραβάνε τη προσοχή. Για αυτό εξάλλου υπάρχουν και αρκετοί αστικοί μύθοι, τόσο σύγχρονοι όσο και παλιοί. Σας παρουσιάζουμε τους πιο γνωστούς αστικούς μύθους.

Bloody Mary 

Στιγμιότυπο 2016-08-18, 7.37.56 μμ

Η ιστορία της αιμοβόρας Mary συνεχίζει να τρομάζει τα παιδιά. Σύμφωνα με το μύθο αν σβήσεις τα φώτα, πας στο καθρέφτη και πεις ”Bloody Mary” τρείς φορές τότε το πνεύμα της Mary θα εμφανιστεί. Όταν εμφανιστεί το πνεύμα θα γρατσουνίσει τα μάτια σου. O μύθος αυτός χρησιμοιποιείται σε πολλές ταινίες.

Η γυναίκα με το σκισμένο στόμα – Ιαπωνία και Κίνα

 Στιγμιότυπο 2016-08-18, 7.38.09 μμ

Ο πασίγνωστος λαϊκός θρύλος της Κίνας/Ιαπωνίας αφορά σε μια γυναίκα, την Kuchisake-Onna, που κάποιοι ισχυρίζονται ότι ήταν σύζυγος σαμουράι. Μια μέρα λοιπόν απάτησε τον άντρα της με έναν νεότερο τύπο και όταν ο σύζυγος το έμαθε, την τιμώρησε παίρνοντας το σπαθί του και σκίζοντας στο στόμα της από αυτί σε αυτί. Η συνέχεια του αστικού μύθου ποικίλει από δω κι έπειτα. Άλλοι λένε ότι η γυναίκα ήταν καταραμένη να μην πεθάνει ποτέ, και ακόμα συνεχίζει να περιδιαβαίνει τον κόσμο για να εξιστορεί το πάθημά της. Άλλοι πάλι αναφέρουν ότι πρόκειται για μια πολύ ωραία γυναίκα που ρωτάει τους περαστικούς αν είναι όμορφη. Κι όταν παίρνει θετική απάντηση, αφαιρεί τη χειρουργική μάσκα που φορά αποκαλύπτοντας τη φρικιαστική ουλή της. Ο περαστικός που δεν συνεχίζει να τη βρίσκει πλέον όμορφη βρίσκει τραγικό θάνατο από τα χέρια της!

To κορίτσι φάντασμα που έκανε οτοστόπ

 Στιγμιότυπο 2016-08-18, 7.38.24 μμ

Ο μύθος λέει ότι ένας οδηγός είχε σταματήσει σε έναν ερημικό δρόμο για να πάρει ένα νεαρό κορίτσι που έκανε οτοστόπ. Όταν έφτασε στη διεύθυνση που του έδωσε γύρισε πίσω να την αποχαιρετήσει αλλά η κοπέλα είχε εξαφανιστεί. Ο οδηγός πήγε στο σπίτι της κοπέλας για να δει τι συμβαίνει. Τελικά έμαθε ότι είχε χάσει τη ζωή της σε τροχαίο ακριβώς στο σημείο που την είδε να κάνει οτοστόπ.

Η γέφυρα των βρεφικών στεναγμών – ΗΠΑ

Στιγμιότυπο 2016-08-18, 7.38.39 μμ

Σύμφωνα με τον περίφημο αστικό μύθο της Αμερικής, ένα ζευγάρι κατευθυνόταν στο σπίτι του από την εκκλησία, έχοντας στο πίσω κάθισμα το μωρό τους. Η βροχή είχε εξελιχθεί σε μπόρα,και το ζευγάρι αναγκάστηκε να περάσει μια γέφυρα που είχε υπερχειλίσει. Το νερό ήταν ωστόσο βαθύτερο απ’ όσο είχαν υπολογίσει, με το αυτοκίνητο να μένει καταμεσής της γέφυρας και το ζευγάρι να βγαίνει από το αμάξι για να αναζητήσει βοήθεια. Η γυναίκα έμεινε βέβαια πίσω, για να δει έντρομη εντός ολίγου το μωρό της να παρασύρεται από τα ορμητικά νερά. Ο θρύλος λέει ότι όποιος περάσει από τη συγκεκριμένη γέφυρα (η τοποθεσία της οποίας παραμένει  άγνωστη) θα ακούσει το κλάμα του μωρού.

Τελικά ο Walt Disney θα ξαναζήσει ;

 Στιγμιότυπο 2016-08-18, 7.38.53 μμ

Σύμφωνα με τον αστικό μύθο το πτώμα του Walt Disney έχει καταψυχθεί έτσι ώστε όταν προχωρήσει η τεχνολογία να μπορέσουν να τον επαναφέρουν στη ζωή. Η αλήθεια όμως είναι ότι το πτώμα του αποτεφρώθηκε το 1966.

Ο άντρας με τα χέρια-γάντζους

Στιγμιότυπο 2016-08-18, 7.39.10 μμ

Ένα ζευγάρι οδηγάει προς το δρόμο για το σπίτι και ακούει στο ραδιόφωνο ότι ένας άνδρας με χέρια-γάντζους το έχει σκάσει από το ψυχιατρείο. Μόλις φτάνουν στο σπίτι βλέπουν ότι ο άνδρας είχε πιαστεί στο αυτοκίνητο και τρέχουν να σωθούν. Όμως ο άνδρας γύρισε πίσω προκειμένου να τελειώσει τη δουλειά που άφησε στη μέση. Η ταινία ”I know What You Did Last Summer” είναι βασισμένη στη συγκεκριμένη ιστορία.

Αν δεν κοινοποιήσετε αυτό το άρθρο θα έρθουν νεροποντές, καταστροφές κτλπ.

 Στιγμιότυπο 2016-08-18, 7.39.28 μμ

Όποιος ασχολείται με το διαδίκτυο είναι σίγουρο ότι κάποια στιγμή είχε λάβει ένα e-mail αλυσίδα και αν εκείνος δεν την συνέχιζε, δηλαδή δεν έστελνε και σε άλλους το e-mail, τότε κάτι κακό θα του συνέβαινε. Ωστόσο μετά από αρκετά χρόνια όλοι όσοι έσπασαν την αλυσίδα μπορούν να σε διαβεβαιώσουν ότι τίποτα κακό δεν συνέβη. Απλά διαγράψτε το και συνεχίστε τη ζωή σας.

Το Πηγάδι της Κολάσεως – Ρωσία

Στιγμιότυπο 2016-08-18, 7.39.43 μμ

Κάποια στιγμή το 1989, ρώσοι επιστήμονες διάνοιξαν μια γεώτρηση στη Σιβηρία κάπου 14,5 χιλιόμετρα βάθος. Το γεωτρύπανο χάλασε βέβαια κάποια στιγμή ανεξήγητα και η ερευνητική ομάδα κατέβασε εξοπλισμό στην τρύπα για να δει τι έγινε. Η θερμοκρασία ήταν κοντά στους 1.000 βαθμούς Κελσίου, το πραγματικό σοκ ήταν ωστόσο ο ήχος που κατέγραψαν τα μηχανήματα: 17 δευτερόλεπτα μπόρεσε να ηχογραφήσει το μικρόφωνο πριν λιώσει, με τους απόκοσμους ήχους να πείθουν τους επιστήμονες ότι ήταν πράγματι κραυγές από την Κόλαση! Οι περισσότεροι παραιτήθηκαν αμέσως από την αποστολή, με όσους ωστόσο παρέμειναν στο σημείο να ζουν ακόμα μεγαλύτερο σοκ αργότερα εκείνη τη νύχτα: ένα νέφος ενός κατάφωτου αερίου άρχισε να βγαίνει από τη γεώτρηση, παίρνοντας προοδευτικά σχήμα γιγαντιαίου φτερωτού δαίμονα, με το ρωσικό αντίστοιχο του «έχω κατακτήσει…» να ακούγεται μέσα στις φλόγες.Ο θρύλος του Πηγαδιού της Κολάσεως παραμένει ζωντανός και ακμαίος…

Χρησιμοποιούμε μόνο το 10% του μυαλού μας ;

Στιγμιότυπο 2016-08-18, 7.39.58 μμ

 

Αυτός ο μύθος ξεκίνησε απο μια λάθος κατανόηση ενός επιστημονικού άρθρου. Ο μύθος αναφέρει, οτι ο άνθρωπος χρησιμοποιεί μόνο το 10% του μυαλού του, ενώ το υπόλοιπο 90% παραμένει ανενεργό. Οι επιστήμονες ουσιαστικά ισχυρίζονται ότι κάθε άνθρωπος κατα τη διάρκεια της ζωής του χρησιμοποιεί κάθε μέρος του μυαλού του,καθώς διάφορες ενέργειες που εκτελεί ο άνθρωπος απαιτούν και διαφορετικά μέρη του μυαλού να ενεργοποιούνται.

Οι πίσω θέσεις

Στιγμιότυπο 2016-08-18, 7.40.10 μμ

Ο συγκεκριμένος μύθος ξεκίνησε από την ιστορία ότι μια γυναίκα είχε πάει σε ένα βενζινάδικο αργά το βράδυ. Τότε ήρθε ένας εργαζόμενος και της πρότεινε να έρθει μέσα στο βενζινάδικο γιατί ένας άνδρας είχε κρυφτεί στα πίσω καθίσματα. Ο μύθος λοιπόν λέει ότι αρκετοί άστεγοι παραμονεύουν το βράδυ σε βενζινάδικα προκειμένου να βρουν την ευκαιρία και να τρυπώσουν στα πίσω καθίσματα ενός αμαξιού.

Για τον τομέα Βιογραφιών & Κουλτούρας πολιτισμών

Μαίρη Αυδίκου, δημοσιογράφος