Η αφρικανική μουσική κουλτούρα συναντά την άγρια ομορφιά σε μια εξωτική εμπειρία που θα ζήσει όποιος επισκεφθεί την Σενεγάλη. Αποτελεί τον ιδανικό προορισμό για όποιους αναζητούν κάτι διαφορετικό. Η πρωτεύουσα Ντακάρ είναι μία από τις γνωστότερες πόλεις την Αφρικής, κυρίως εξαιτίας του Ράλι Ντακάρ που είχε τον τερματισμό του στην ομώνυμη πόλη.

Η γνήσια αφρικανική γεύση συνδυάζεται με το γαλλικό παρελθόν που προκύπτει μέσα από την αρχιτεκτονική των κτιρίων. Το τροπικό κλίμα της χώρας υποδέχεται ευχάριστα τον επισκέπτη, καθώς ο καιρός σε γενικές γραμμές είναι ζεστός με ισορροπημένη υγρασία, αλλά πολλές φορές ο δυνατός αέρας είναι αυτό που επικρατεί. Στην Σενεγάλη θα συναντήσετε αμέτρητους χρυσαφένιους αμμόλοφους και πολύχρωμες υπαίθριες αγορές όπου θα βρείτε τοπικά προϊόντα.

Στο Παρίσι της Δυτικής Αφρικής όπως αλλιώς χαρακτηρίζεται η Σενεγάλη λόγω της κοσμοπολίτικης ατμόσφαιρας της, ένα από τα κυριότερα σημεία που πρέπει κάποιος να επισκεφθεί είναι το μεγάλο τζαμί με το μιναρέ των 67 μέτρων, το οποίο φωταγωγείται το βράδυ και κάνει τη νύχτα μέρα στον μαγευτικό ουρανό. Ακόμη, όποιος επιθυμεί να μάθει για τις παραδόσεις της χώρας δεν θα πρέπει να παραλείψει μία επίσκεψη στο μουσείο IFAN, όπου θα βρει μάσκες, μουσικά όργανα, φορεσιές και ξυλόγλυπτα.

Στην συνέχεια, θα μπορούσατε να επισκεφθείτε ένα από τα μεγαλύτερα καταφύγια πουλιών παγκοσμίως, το Langue de Barbarie, αλλά και την παλιά πρωτεύουσα της Σενεγάλης, Σεν Λουί, που κάνει έντονα αισθητή μέχρι και σήμερα στον επισκέπτη την γεύση της αποικιοκρατίας. Επίσης, η πόλη Γκορέ, που βρίσκεται στο ομώνυμο νησί, συγκαταλέγεται στα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO και εκεί μπορεί κανείς να συναντήσει απομεινάρια από τα πρώτα κτίσματα των Πορτογάλων. Πολύ σημαντικό για τους ντόπιους είναι και το Μουσείο Ιστορίας, αλλά και το Σπίτι των Σκλάβων που χρονολογείται από το 1786, το οποίο αποτελεί και τόπο προσκυνήματος για τους Σενεγαλέζους.

Ένα από τα πιο όμορφα και γραφικά σημεία της Σενεγάλης είναι φυσικά η λίμνη Retba ή Ροζ Λίμνη, που βρίσκεται 30 χιλιόμετρα βορειοανατολικά του Ντακάρ. Το μαγικό χρώμα της είναι αποτέλεσμα μιας χρωστικής ουσίας που παράγουν κάποια φύκια της λίμνης, ενώ κύριο γνώρισμα της είναι και η μεγάλη περιεκτικότητα της σε αλάτι, με τα ψάρια όμως να έχουν προσαρμοστεί σε αυτές τις συνθήκες.

Πέραν όμως  από τους πανέμορφους τόπους που παρέχει η Σενεγάλη στους επισκέπτες της, βασικά γνωρίσματα της είναι και η γευστικότατη κουζίνα αλλά και η γεμάτη χρώματα παράδοσή της, που προάγεται μέσα από την μουσική, από την τέχνη αλλά και από τις ενδυμασίες των ντόπιων.

Ιδανική περίοδος για να επισκεφθεί κάποιος το νησί, ιδιαίτερα αν είναι λάτρης της φύσης στα καλύτερα της, αποτελεί το διάστημα μεταξύ Νοέμβριο και Φεβρουάριο, όπου ο καιρός είναι σχετικά δροσερός και προσέρχεται στην χώρα η κύρια μάζα τουριστών. Από την άλλη, για τους λάτρεις της μουσικής, ιδανική περίοδος θα ήταν μεταξύ Μαρτίου και Ιουνίου, όπου λαμβάνουν χώρα τα περισσότερα φεστιβάλ. Τέλος, το διάστημα από τον Ιούλιο μέχρι και τον Σεπτέμβριο κυριαρχούν οι βροχές και η υγρασία με πολλά ξενοδοχεία να κλείνουν, αλλά και πολλά άλλα εξαιτίας της πτώσης των τουριστικών αφίξεων, να μειώνουν τις τιμές τους έως και 40%.