Η πυρηνική βιομηχανία χρησιμοποιεί διάφορα υλικά, όπως το όσμιο, ο κόκκινος υδράργυρος και το ιρίδιο.

 Τη διετία 1992-1994, μετά και την πτώση της Σοβιετικής Ένωσης, άνθησε το εμπόριο του κόκκινουυδράργυρου, ουσίας με εκρηκτικές ιδιότητες. Το μετάλλευμα κοστολογείται στις 300.000 λίρες Αγγλίας ή 400.000 δολάρια ΗΠΑ το κιλό.
Υπόθεση , μυστήριο με λαθρεμπόρους πυρηνικών απασχόλησε τις διωκτικές αρχές της χώρας μας τον Νοέμβριο του 1991, οπότε και έλαβε χώρα η σύλληψη αλλοδαπού, ουγγρικής καταγωγής στην Ελλάδα που επιχειρούσε να διακινήσει κόκκινο υδράργυρο στην χώρα μας.

Στα μέσα Νοεμβρίου 1995 οι αρχές των Σκοπίων κατέσχεσαν ποσότητα οσμίου πολύ κοντά στα σύνορά μας.

Η αξία του οσμίου στις ΗΠΑ ανέρχεται στα 150.000 δολάρια ανά γραμμάριο, ενώ στην Ευρώπη στα 100.000 ευρώ. Στα Βαλκάνια η τιμή του είναι πιο χαμηλή (43.000 δολάρια ανά γραμμάριο). Η υψηλή του αξία αιτιολογείται στο ότι είναι δυσεύρετο στη φύση, ενώ είναι γνωστό ότι μεταλλουργία οσμίου υπήρχε εδώ και χρόνια στην τέως Σοβιετική Ένωση.

Η διάλυση της τέως Σοβιετικής Ένωσης, πέρα από τα όσα προβλήματα δημιούργησε στον πλανήτη, προκάλεσε μεγάλη αναταραχή και πανικό στις χώρες της Δύσης για την αδυναμία στη φύλαξη των πυρηνικών οπλοστασίων και των μονάδων παραγωγής πυρηνικών.

Έτσι, οι πολλές βάσεις των πυρηνικών (περίπου 28 τον αριθμό) φαίνεται να είναι σήμερα εκτός ελέγχου, κάτι που παραδέχθηκε και ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας Ιγκόρ Ροντιόνοφ το 2010.

Το πλουτώνιο βγήκε στο σφυρί και μάλιστα φαίνεται να εμπλέκονται και πυρηνικοί φυσικοί – επιστήμονες που το πωλούν όσο – όσο. Πολλοί από αυτούς, όταν εγκατέλειψαν την πατρίδα τους σε αναζήτηση καλύτερης τύχης, κατέφυγαν σε χώρες της Δύσης, κυρίως στις ΗΠΑ, και πήραν μαζί τους και «λίγο» πλουτώνιο ή εμπλουτισμένο  ουράνιο. Στην υπόθεση φέρονταν να εμπλέκεται ρώσος υπουργός στο σκάνδαλο πλουτωνίου.

Όσων αφορά το εθνικό πλούτο της χώρας μας, υπάρχει, καθώς φαίνεται η δυνατότητα (από τη στιγμή που οι κυβερνώντες μας το αποφασίσουν) να υπάρξει στο μέλλον ελληνική παραγωγή πυρηνικών υλικών που θα συνέδραμαν στην ενεργειακή ανεξαρτησία της χώρας μας, αλλά και γιατί όχι στην άμυνά της με τον οπλισμό του στρατού, με πυρηνικές κεφαλές. Άλλωστε είναι ,στους περισσότερους ,γνωστό πως η Ελλάδα έχει ουκ ολίγους αξιόλογους πυρηνικούς επιστήμονες, εντός και εκτός συνόρων, που θα μπορούσε να τους καλέσει με την αιτιολογία, της ανάπτυξης απόρρητων προγραμμάτων εθνικής ασφαλείας.   

΄Οσμιο υπάρχει σε αρκετές περιοχές της Ελλάδας.
Και εδώ αρχίζουν και μπαίνουν σε εφαρμογή τα μεγάλα σχέδια των «αγαπημένων συμμάχων» μας που προσπαθούν να μας διαλύσουν και να μας κάνουν κρατίδια- κρατίδια για να το πάρουν. (κοίτα προπαγάνδα ανεξαρτησίας Κρήτης, Θράκης κά)  Αυτό είναι κάτι που το γνωρίζουν πολύ καλά και οι Τούρκοι, οι οποίοι δεν διστάζουν να το διαλαλούν δημόσια σε έντυπα και τηλεοράσεις…..

”΄Οταν ρώτησα… διαπίστωσα ότι η τιμή του ήταν 60 χιλιάδες δολάρια για ένα γραμμάριο. Δηλαδή, το ένα κιλό κοστίζει 60 εκατομμύρια δολάρια…”

Απόσπασμα από τη συνέντευξη με τις συγκλονιστικές αποκαλύψεις του στρατηγού εν αποστρατεία  Γιώργου Αϋφαντή.

 Ο κ. Αϋφαντής υποστηρίζει ότι, το επεισόδιο στα ΄Ιμια έγινε γιατί κάτω από τη βραχονησίδα υπάρχει όσμιο, πολύς χρυσός αλλά και κόκκινος υδράργυρος, που είναι το δεύτερο κατά σειρά ακριβότερο μέταλλο. Δηλαδή ένα κιλό όσμιο, κοστίζει όσο 8 τόνοι χρυσού και ένα κιλό κόκκινος υδράργυρος αγοράζεται με 2 τόνους χρυσό.

Γι’ αυτό, προσθέτει, τα ΄Ιμια είναι στις γκρίζες ζωνες…”

…Το 1995 είχε εντοπιστεί όσμιο από τις αρχές των Σκοπίων σε περιοχή κοντά στα ελληνικά σύνορα.

Κι’ εμείς τώρα…
Κοιμόμαστε ήσυχοι…
Μεγαλώνουμε παιδιά…
Κάνουμε όνειρα για το μέλλον…

Τα αρχαιότερα πετρώματα της Ελλάδας μέχρι στιγμής , συνεχίζει ο κ. Κωστόπουλος, έχουν εντοπισθεί στις περιοχές Φωτεινού Τρικάλων, Δεσκάτης Γρεβενών και λίγα χιλιόμετρα δυτικά της Φλώρινας. Πρόκειται για γρανίτες ηλικίας 700 εκατομμυρίων ετών. Η χρονολόγησή τους έγινε σε ορυκτά ζιρκόνια με τη μέθοδο ουρανίου-μολύβδου.

Οι πλέον επιβλητικοί μαγματικοί θάλαμοι ωκεάνιας λιθόσφαιρας βρίσκονται στην Πίνδο, μεταξύ Περιβολίου και Αβδέλας Γρεβενών και κατά μήκος του Ασπροπόταμου στη δασική οδό Περιβολίου – Μικρολίβαδου, καθώς επίσης και στον οφιόλιθο του Βούρινου στην περιοχή της Κράπας και του Ασπρόκαμπου. Ιδιαίτερα στον οφιόλιθο της Πίνδου, οι παραπάνω μαγματικοί θάλαμοι συνοδεύονται και από θεαματικές εμφανίσεις λάβας με σφαιρικές μορφές που είναι τυπικές των υποθαλάσσιων εκχύσεων.

Επίσης, λόγος γίνεται και για τον μανδύα της γης, που διατηρείται, σήμερα, επάνω στις κορυφές των βουνών, στη Βάλια Κάλντα και το Βούρινο, λόγω των τεράστιων τεκτονικών δυνάμεων που χώρισαν μία φορά την Ελλάδα και μετά την ξαναένωσαν. Μέσα στα πετρώματα του μανδύα, φιλοξενούνται τα τεράστια κοιτάσματα χρωμίου που διαθέτει η Ελλάδα, όπως παραδείγματος χάριν αυτό στο Ξερολίβαδο Κοζάνης.

Τα κοιτάσματα χρωμίου δημιουργούνται από βασαλτικά μάγματα, πλούσια σε χρώμιο, που γεννώνται από την τήξη του περιδοτίτη (δηλ. του μανδύα) και τα οποία, λόγω άνωσης, διαπερνούν τη μανδυακή μήτρα που τα γέννησε και οδεύουν προς τα επάνω μέσα στην ωκεάνια λιθόσφαιρα να τροφοδοτήσουν τους θαλάμους μάγματος και αυτοί με τη σειρά τους τις υποθαλάσσιες εκχύσεις λάβας. Το πρώτο ορυκτό που κρυσταλλώνεται από τα μάγματα αυτά λέγεται σπινέλιος και είναι ένα οξείδιο του χρωμίου, αργιλίου, μαγνησίου και σιδήρου. Η κρυστάλλωση μεγάλων ποσοτήτων σπινέλιου και η μετέπειτα μηχανική συγκέντρωση του ορυκτού σε μεγάλες ποσότητες λόγω τεκτονικών δράσεων οδηγεί στο σχηματισμό κοιτασμάτων χρωμίου. Επειδή ο σπινέλιος αποτελεί την κύρια πηγή χρωμίου στη γη, κοινά λέγεται χρωμίτης.

Αν η περιεκτικότητα σε αργίλιο είναι μεγάλη, τότε ο χρωμίτης λέγεται πυρίμαχου τύπου, ενώ αν υπερισχύει η περιεκτικότητα σε χρώμιο λέγεται μεταλλουργικού τύπου. Τα κοιτάσματα χρωμίτη του Βούρινου είναι μεταλλουργικού τύπου και από τα πλουσιότερα του είδους τους στη γη. Ένα σημαντικότατο παράγωγο κατά τη μεταλλουργική επεξεργασία του χρωμίτη είναι τα πλατινοειδή (όσμιο, ιρίδιο, ρουθήνιο, ρόδιο, πλατίνα και παλλάδιο).

Θέλετε και άλλα στοιχεία;

Το αξιόλογο περιοδικό NEMECIS επίσης σε άρθρο του, επισημαίνει την σπουδαιότητα για το μέταλλο όσμιο και μας δίνει πληροφορίες για την στροφή της αμερικανικής πολιτικής στο ζήτημα του Αιγαίου.

Λίγες πληροφορίες για το όσμιο:

Είναι μέταλλο με ατομικό αριθμό 76 και ατομικό βάρος 190,2. Ανήκει στην ομάδα του λευκόχρυσου και είναι ένα από τα σκληρότερα στοιχεία που βρίσκονται στη φύση. Το στοιχείο με τη μεγαλύτερη πυκνότητα απ΄ όλα τα γνωστά στοιχεία και το πλέον δύστηκτο μέταλλο της ομάδας του.

Ο στρατηγός Γ.Αϋφαντής υποστηρίζει ότι ο διευθυντής του 2ου Ε.Γ του ΓΕΣ στρατηγός Στράτος Νταϊλάκης, του έδειξε μια φωτοτυπία δορυφορικής φωτογραφίας αμερικανικού δορυφόρου η οποία απεικόνιζε όλο το Αιγαίο.

Το επίκεντρο της έρευνας των φωτογραφήσεων ήταν τα πετρέλαια του Αιγαίου. Στο νοτιοανατολικό άκρο υπήρχε μια πιο σκούρα κηλίδα. Οι αναλύσεις της οποίας έδειξαν ότι υπάρχουν πολύτιμα μέταλλα κ.α, τα οποία εντοπίζονται κυρίως στην περιοχή των Ιμίων!

Εάν στα στοιχεία αυτά προσθέσουμε και τα κοιτάσματα ουρανίου που υπάρχουν στη Καβάλα και αλλού σημαίνει ότι και η Ελλάδα είναι χώρα που δεν μπορούν να την αφήσουν στους Έλληνες!

Επειδή κανένας πόλεμος δεν γίνεται για τα μάτια της <<ωραίας Ελένης>> αλλά μόνο για τεράστια οικονομικά συμφέροντα, περιμένουμε από το Ίδρυμα Γεωλογικών και μεταλλευτικών Ερευνών να ενημερώσει τον ελληνικό λαό εάν αληθεύουν όλα αυτά.

Είναι τυχαία η στροφή της αμερικανικής πολιτικής στο ζήτημα του Αιγαίου;

Το αμερικανικό Υπουργείο Εξωτερικών ζήτησε εγγράφως από την Ελλάδα να προσέλθει σε διμερή ελληνοτουρκικό διάλογο με στόχο την επανεξέταση των συνθηκών που ρυθμίζουν το καθεστώς του Αιγαίου.

Με λίγα λόγια οι ΗΠΑ υιοθετούν τις γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο και μας οδηγούν σε κάποιο συμβιβασμό. Πιθανότατα σε μια συνδιαχείριση του πλούτου της περιοχής, ο οποίος θα διανέμεται στα τρία, με λιγότερα ποσοστά στις δύο παράκτιες χώρες και μεγαλύτερα στους φίλους και συμμάχους. Κάτι σαν την εκμετάλλευση του πετρελαίου του Πρίνου… 

Άξιο αναφοράς είναι πως ο ΄΄δικτάτορας΄΄ Παπαδόπουλος είχε σχέδιο σταδιακούς ανάπτυξης τεχνογνωσίας δια την εξόρυξη του συνόλου των κοιτασμάτων που θα μας οδηγούσαν σε οικονομική και στρατιωτική κυριαρχία, αρχικά στα βαλκάνια και όχι μόνο. Όταν τα παραπάνω έφτασαν στα χέρια της CIA, τότε οι πρώην αριστεροί φοιτητές ξαφνικά ξύπνησαν, υπό την καθοδήγηση των αριστερών και μη κομματικών συνδικαλιστικών παρατάξεων. Άλλη μια κερκόπορτα ΤΥΧΑΙΑ άνοιξε.

Ίσως τώρα να καταλαβαίνουν κάποιοι τον λόγο για τον οποίο λαμβάνουν χώρα τεκταινόμενα σαν και αυτά της τελευταίας πεντηκονταετίας. Να γιατί ζούμε τον οικονομικό μαρασμό , την κάθε είδους εξάρτηση (τροφίμων, οπλικών συστημάτων κ.ά.), και κυρίως να γιατί οι ΕΔ αφοπλίζονται, και διαρκώς ‘μικραίνουν’ με την ευλογία φυσικά των εκάστοτε υπουργών αμύνης. Τυχαίο εννοείται δεν είναι το γεγονός ότι πληθαίνουν οι φωνές ,ανά την επικράτεια, για την μείωση έως και την κατάργηση της στρατιωτικής θητείας. Εμείς βεβαίως θα συνεχίσουμε να ψηφίζουμε προδότες, κυβερνώντες και αντιπολιτευόμενους ενώ συνάμα κατηγορούμε μονίμως το κράτος, αφαιρώντας  από τους εαυτούς μας την όποια ευθύνη, για την σημερινή κατάντια και μιζέρια του έθνους μας.

 

Ένας φίλος μου κάποτε είπε «ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΠΡΟΔΟΤΗΣ, Ο ΠΡΟΔΟΤΗΣ Η Ο ΠΡΟΔΟΤΗΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ»

Ας αναλογιστούμε όλοι τον παραπάνω συλλογισμό, και ήθε μια μέρα να αφυπνιστούμε όλοι, έστω και την ύστατη ώρα.

 

Βουλγαρόπουλος Χρήστος

Υπεύθυνος Τομέα Διαστήματος και Τεχνολογίας ΕΟΕ