Ο Ηράκλειτος είχε πει κάποτε ότι «τα πάντα ρει». Κάτι αντίστοιχο μας διδάσκει και το Γιν και Γιανγκ του Τάο. Για να υπάρχει αυτή η ροή των πραγμάτων που εκφράζει η αρχή της συμπαντικής κίνησης διαπιστώνουμε ότι όλα έρχονται και όλα φεύγουν, όλα γεμίζουν και όλα αδειάζουν. Αυτός ο κύκλος είναι η ροή της ζωής όπως ονομάζεται ή αλλιώς ροή του Τσι. Αυτό το σκοπό έχει η Γείωση, ένα είδος θεραπείας που ακμάζει τον τελευταίο καιρό και έχει στόχο να βοηθήσει στην ψυχική και σωματική υγεία του ανθρώπου που έχει αποξενωθεί από τη φύση. Μάλιστα, ήδη πολλές επιστημονικές έρευνες επιβεβαιώνουν τα θαυματουργά οφέλη αυτής της μεθόδου με ένα μεγάλο ρεύμα υποστηρικτών να έχει δημιουργηθεί παγκοσμίως.

Τα οφέλη αυτής της μεθόδου-θεραπείας μπορείτε να τα διαβάσετε και στο ομώνυμο βιβλίο «Γείωση» των Clinton Ober,Stephen T. Sinatra και Martin Zucker.

Στο παρελθόν, η επαφή του ανθρώπου με τη γη ήταν ιδιαίτερα σημαντική, καθώς και καταπραϋντική, ενδυναμωτική και θεραπευτική. Οι άνθρωποι αισθάνονταν πως έρχονταν σε επαφή με μια ζωοδότρια δύναμη γι αυτό και έτρεφαν μια ιδιαίτερη αγάπη για τη γη και το χώμα. Σε όλη την πορεία της εξέλιξης ο άνθρωπος ερχόταν συνεχώς σε επαφή με αυτή λαμβάνοντας συνεχώς μια φυσική και ήπια ηλεκτρική ενέργεια. Αν καθίσουμε και το σκεφτούμε όλοι μας έχουμε αισθανθεί αυτή την ενέργεια κάποια στιγμή στη ζωή μας κυρίως σε κάποια παραλία περπατώντας ξυπόλυτοι στην αμμουδιά. Έχεις αισθανθεί και εσύ αυτό το γλυκό μούδιασμα και την ζεστασιά που εκπέμπει η γη όταν έρχεται σε επαφή με το σώμα σου, μία αίσθηση ευεξίας.

Το σώμα μας είναι μια τεράστια μπαταρία και για να διατηρηθεί θέλει μία συνεχής ροή φόρτισης και αποφόρτισης. Ο σύγχρονος τρόπος ζωής όμως μας απομακρύνει συνεχώς από αυτή τη ροή ενέργειας στο σώμα μας. Έχουμε απομακρυνθεί από την συχνότητα της Γης και του μαγνητικού πεδίου της. Αυτή η συγκεκριμένη συχνότητα ονομάζεται Σούμαν και είναι τόσο σημαντική ώστε η NASA παρέχει στους αστροναύτες της, που παραμένουν για πολύ χρόνο στους διαστημικούς σταθμούς της, ειδικές γεννήτριες Σούμαν που αναπαράγουν αυτή τη συχνότητα για να μην χάνουν της αίσθηση της πραγματικότητας.

Οι έρευνες αποκαλύπτουν διαρκώς νέα πλεονεκτήματα της Γείωσης και πως αυτή η μέθοδος προκαλεί μια ευχάριστη και ξεχωριστή αλλαγή στην φυσιολογία. Ανακουφίζει από πόνους, προάγει την υγεία και την ζωτικότητα και προσφέρει καλύτερο ύπνο. Η απομάκρυνση μας από τη γη τα τελευταία χρόνια συμβάλει στη μεγάλη αύξηση των χρόνιων ασθενειών τις τελευταίες δεκαετίες και ιδιαίτερα των φλεγμοδών νοσημάτων.

Ο Dr. Sinatra περιγράφει την ανακάλυψη του ως την πλέον συναρπαστική και οι παρακάτω φωτογραφίες αίματος σε dark field μικροσκόπιο από τρεις ασθενείς πριν (αριστερά) και μετά από γείωση 40 λεπτών (δεξιά) δείχνει καθαρά την αραίωση και αποσύνδεση των κυττάρων του αίματος, Η Γείωση αποτελεί μια απλή, αποτελεσματική και κυρίως οικονομική μέθοδο για την αντιμετώπιση κοινών ασθενειών.

Ο Dr. James Oschman, βιολόγος, βιοφυσικός ειδικός στο πεδίο της ενεργειακής φαρμακευτικής και συγγραφέας πολλών βιβλίων, τονίζει: «Όταν γειώνεστε, μεταφέρονται ελεύθερα ηλεκτρόνια από τη γη στο σώμα σας. Και αυτά τα ελεύθερα ηλεκτρόνια είναι ίσως τα καλύτερα αντιοξειδωτικά που υπάρχουν». Τα οφέλη της Γείωσης είναι πολλά με τα πιο κύρια να είναι η μείωση μέχρι και εξάλειψη πολλών φλεγμονοδών νοσημάτων, καλύτερος ύπνος, αυξημένη ενέργεια, βελτίωση της αρτηριακής πίεσης, ανακούφιση από πονοκεφάλους, ταχεία ανάρρωση από τραυματισμούς κ.α. Και κυρίως, τζάμπα. Άρα αξίζει μια προσπάθεια.

Για τον Τομέα Βιοτόπων:

Βαγγέλης Παγουνόπουλος, Δημοσιογράφος.