Το Fire and Fury: Inside the Trump White House από τον Michael Wolff , ίσως να είναι το πιο «καυτό» βιβλίο για το 2018. Στο βιβλίο περιγράφεται λεπτομερώς όλη η συμπεριφορά του Trump, του προσωπικού του και των στελεχών του Λευκού οίκου κατά την διάρκεια της προεκλογικής προετοιμασίας το 2016, αλλά και τα βήματα της προεδρίας του κατά τους πρώτους μήνες.

Πως κατάφερε και απέκτησε αυτές τις πληροφορίες ο Wolff; Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο, ο ίδιος ο Trump του έδωσε την άδεια να διεξάγει την έρευνα που επιθυμούσε για το βιβλίο του. Βέβαια, ο πρόεδρος της Αμερικής αρνήθηκε ότι παραχώρησε την άδεια του στον δημοσιογράφο.

Είτε είχε την άδεια είτε όχι ο δημοσιογράφος είχε την ευκαιρία να καταγράψει πολλά γεγονότα από την πολύμηνη παρουσία του στον Λευκό Οίκο. Πραγματοποίησε τουλάχιστον 200 συνεντεύξεις για να συλλέξει τις πληροφορίες του και όπως φαίνεται και στο βιβλίο , τις περισσότερες πληροφορίες τις άντλησε από τον Steve Bannon, διευθύνοντα σύμβουλο της εκστρατείας του Trump.
Οι διάλογοι μέσα στο βιβλίο πολλοί. Αν όντως είναι όλοι είναι αλήθεια κανείς δεν το γνωρίζει. Οι περιγραφές, όμως, «καυτές» και δύσκολα περνούν απαρατήρητες. Σύμφωνα με το βιβλίο, ο Trump δεν επιθυμούσε να γίνει Πρόεδρος. Εξάλλου, όλα τα πρακτορεία στοιχημάτων ήταν σίγουρα για την ήττα του. Τελικά εκλέχτηκε πρόεδρος, κάτι που δεν χαροποίησε, όμως, την γυναίκα του Μελάνια, η οποία εκείνη την μέρα είχε ξεσπάσει σε κλάματα.

Από την αρχή της προεδρίας του Trump, ο Λευκός Οίκος είχε χωριστεί σε δύο ομάδες. Αυτοί που ήταν κοντά στον διευθύνοντα σύμβουλο του , Bannon και στην κόρη του Ivanka. Όσοι ακολουθούσαν τον Bannon, πίστευαν ότι ο Trump είναι «ανίκανος» και «ηλίθιος» ως Πρόεδρος. Μάλιστα, ο διευθύνων σύμβουλος είχε αναφέρει στον Wolff « Δεν θα το πιστέψεις, αλλά ο Πρόεδρος είναι αρκετά κοντά στο να πιστοποιηθεί ότι έχει την ψυχική ηλικία ενός πεντάχρονου», αφήνοντας άφωνο τον δημοσιογράφο.

Στο βιβλίο, στο οποίο υπάρχουν πολλές ακόμα ενδιαφέρουσες πληροφορίες, έγινε best seller πριν την έκδοση του. Στις 3 Ιανουαρίου είχαν κυκλοφορήσει, σε περιοδικά, μερικά αποσπάσματα του βιβλίου. Έκτοτε, μετά την έκδοση του τόσο σε έντυπη μορφή όσο και σε ηλεκτρονική η ζήτηση του βιβλίου δεν σταμάτησε. Βέβαια , o Trump μέσω των δικηγόρων του απαίτησε την παύση της κυκλοφορίας του βιβλίου, χωρίς κάποια ανταπόκριση από τον συγγραφέα και τον εκδοτικό οίκο.

Αλέξανδρος Τσάλιος, Δημοσιογράφος