Μετά από έντονη χιονόπτωση, η πίστα της Καταλονίας στην Ισπανία στρώθηκε με ένα πέπλο χιονιού με αποτέλεσμα να διακοπούν προσωρινά οι δοκιμές στην τρίτη μέρα τους.

Εξαιτίας του πολύ χιονιού οι δοκιμές καθυστέρησαν να ξεκινήσουν πάνω από τρεις ώρες. Το ελικόπτερο δεν μπορούσε να κάνει εναέρια τον γύρο της πίστας λόγω της κακοκαιρίας. Οι οδηγοί επί τρεις ώρες δεν μπορούσαν να βγουν στην πίστα με αποτέλεσμα να πρέπει να απασχοληθούν με άλλο τρόπο. Οι μηχανικοί της Μερσεντές έφτιαξαν χιονάνθρωπο ενώ οδηγοί όπως ο Έρικσον ανέβασαν βίντεο του καιρού λέγοντας πως είναι όπως στην χώρα τους.

Παρά την κακοκαιρία πέντε οδηγοί βγήκαν στην πίστα. Οι Αλόνσο, Ρικιάρντο, Χάρτλεϊ, Έρικσον και Κουμπίτσα πείραν το ρίσκο. Ο Ισπανός οδηγός ήταν ο πρώτος που βήκε από τα πίτ και μάλιστα ο μόνος που συμπλήρωσε χρόνο με 2.18.545 με λάστιχα βροχής. Ήταν ακόμη ο μοναδικός που συμπλήρωσε διψήφιο αριθμό γύρων (11). Οι υπόλοιποι τέσσερις οδηγοί συμπλήρωσαν μέχρι δύο γύρους. Ο Κουμπίτσα συμμετείχε στις δοκιμές πριν την έναρξη της σεξόν μετά από 8 χρόνια. Το 2011 ήταν η τελευταία φορά που είχε πάρει μέρος. Ο Ρικιάρντο που συπλήρωσε δύο γύρους, λίγο πριν επιστρέψει στα πίτ, έχασε τον έλεγχο του μονοθεσίου του και βρέθηκε στα χαλίκια.

Ο Κρίστιαν Χόρνερ δήλωσε πως ο καιρός βοηθάει για χιονοπόλεμο. Όχι για οδήγηση. Εκτός από αυτό, πολλοί φαν της Φόρμουλα 1 βρήκαν την ευκαιρία να κάνουν πλάκα στο Τουίτερ με τον καιρό στην Ισπανία. Μετά από τις τρεις πρώτες μέρες των δοκιμών στην πίστα της Καταλονίας η Φεράρι συμπλήρωσε τους περισσότερους γύρους (178). Ο περσινός παγκόσμιος πρωταθλητής Λίουις Χάμιλτον συμπλήρωσε μόλις 25 γύρους με την νέα Μερσεντές. Η πρόγνωση καιρού για το τέλος της εβδομάδας στην Ισπανία δείχνει πως θα υπάρχει βελτίωση και άνοδο στη θερμοκρασία. Οπότε οι ομάδες θα κοιτάξουν να το επωφεληθούν στο μέγιστο και να κάνουν όσες περισσότερες δοκιμές γίνεται.

Νίκος Ντουντουλάκης, Δημοσιογράφος