Στα σκαριά για την πρώτη της εμφάνιση της κάνει το υπεραυτοκίνητο που ακούει στο όνομα Aston Martin Valkyrie Pro. Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο σχεδιάστηκε με την βοήθεια του Adrian Newey και έχει ως στόχο να γίνει το γρηγορότερο όχημα.

Οι προδιαγραφές του πάντως, έχουν κυκλοφορήσει. Ο ατμοσφαιρικός κινητήρας V12 των 6.500 κυβικών που διαθέτει, θα φτάνει τους 1.100 ίππους. Ο κινητήρας είναι της Cosworth και ο συγκεκριμένος θα διαθέτει και ERS (Energy Recovery System) όπως στα μονοθέσια της Φόρμουλα 1. Το κιβώτιο αποτελείται από 7 σχέσεις και διπλό συμπλέκτη. Το αυτοκίνητο ακόμη ζυγίζει μόνο 1.000 κιλά. Η σχεδίαση του βασίζεται σε μονοθέσια της Φόρμουλα 1 αλλά και στα αυτοκίνητα του WEC (World Endurance Championship). Σύμφωνα με τους κατασκευαστές, η Aston Martin Valkyrie Pro θα είναι το γρηγορότερο αυτοκίνητο που μπορεί να κινείται στους δρόμους. Στην σχεδίαση βοήθησε και ο Άντριαν Νιούι, από τους πιο επιτυχημένους σχεδιαστές μονοθέσιων στην Φ1. Ο Βρετανός έχει κατακτήσει 10 πρωταθλήματα.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες σχετικά με την κυκλοφορία, το hypercar θα βγει στους δρόμους μέσα στο 2020. “Η έκδοση AMR Pro μου επέτρεψε να δουλέψω πέρα από τους περιορισμούς της οδικής νομιμότητας” τόνισε ο Άντριαν Νιούι. Συνολικά θα παραχθούν μόνο 25 οχήματα και ήδη έχουν κλείσει σε χέρια αγοραστών. Οι ανταγωνιστές του είναι η Mercedes-AMG Project One, LaFerrari, Porsche 918, και McLaren Senna.

Νίκος Nτουντουλάκης, Δημοσιογράφος