Αναμφίβολα η τεχνολογία στις μέρες μας εξελίσσεται με ταχύτατους ρυθμούς. Συνεχώς παρουσιάζονται ολοένα και περισσότερα καινοτόμα προϊόντα κι εφαρμογές, τα οποία στη συνέχεια γίνονται μέρος της καθημερινότητας των ανθρώπων έχοντας, έτσι, μια κοινωνική αλλά και οικονομική επιρροή. Σύμφωνα με την Cisco, παγκοσμίως γνωστή εταιρία στο χώρο των ψηφιακών τεχνολογιών και πρωτοπόρος σε θέματα δικτύωσης, οι επιχειρήσεις πρέπει να βρεθούν ένα βήμα μπροστά και να προετοιμαστούν για τις ακόμη μεγαλύτερες τεχνολογικές εξελίξεις που αναμένονται τα επόμενα χρόνια στον τομέα της δικτύωσης. Στο Cisco live, λοιπόν, που πραγματοποιήθηκε φέτος στη Βαρκελώνη, η Cisco έκανε λόγο για μια νέα γενιά δικτύων, τα «έξυπνα δίκτυα».

Τα «έξυπνα δίκτυα» έχουν τη δυνατότητα να προβλέπουν τις ενέργειες που απαιτούνται ώστε να λειτουργούν όλα ομαλά καθώς και να επιδιορθώνουν μόνα τους πολλά από τα προβλήματα που παρουσιάζονται. Ακόμη, η αμερικανική εταιρεία παρουσίασε το «Cisco Network Assurance Engine» και το «DNA Center Assurance», τα οποία διασφαλίζουν ότι ένα δίκτυο θα συνεχίζει να λειτουργεί όπως πρέπει οποιαδήποτε αλλαγή και αν έχει υπάρξει στο μεταξύ, καθώς και το «Meraki Wireless Health», το οποίο αφορά τη διαχείριση των ασύρματων υποδομών όπου πρακτικά όλα τα προβλήματα που δημιουργούνται επιλύονται αυτόματα.

Ετοιμάζει μια ασφαλή κι έξυπνη πλατφόρμα, η οποία βασισμένη σε καινοτόμες εφαρμογές κι ένα νέο άψογο λογισμικό, θα κάνει τα νέα δίκτυα τόσο…έξυπνα που θα μπορούν να γνωρίζουν εκ των προτέρων τί πρέπει να γίνει προκειμένου να λειτουργούν στο βέλτιστο βαθμό μέσω της διαίσθησης. Η Cisco, λοιπόν, ακολουθεί καινούργια στρατηγική και δίνει νέες λύσεις δημιουργώντας τη δικτύωση της νέας εποχής.

Σοφία Στεφανίδου, Δημοσιογράφος