Για όσους έχουν δει την ταινία ”Επαφή τέταρτου τύπου”, έχουν, τουλάχιστον, αναρωτηθεί εάν τα γεγονότα και οι άνθρωποι ήταν υπαρκτά ή όχι. Για εκείνους που δεν έχουν δει την ταινία, η υπόθεση της έχει να κάνει με πραγματικές εξαφανίσεις που έγιναν το 2000 στο Νόμ της Αλάσκα. Μέσα στην ταινία η βασική ιστορία έχει να κάνει με την εξαφάνιση της κόρης της Dr. Αμπυγκέιλ Τάιλερ, η οποία με βάση τα στοιχεία από βίντεο των αρχείων της αστυνομίας καθώς και ηχογραφήσεις – από θεραπείες που έκανε εκείνη σε άλλους, αλλά και ένας ψυχολόγος στην ίδια – το αποδίδουν στην απαγωγή της μικρής από εξωγήινους.

Ξέρω για τους περισσότερους από εμάς, όλο αυτό φαντάζει στην σφαίρα της φαντασίας. Είναι πολύ δύσκολο και πολύπλοκο κάποιος να πιστέψει σε τέτοιου είδους συμβάντα. Και όμως για το εξωτερικό, αυτά είναι σύνηθες φαινόμενα.

Παρακάτω σας δείχνω το απόσπασμα από το Δελτίο Τύπου του ίδιου του σκηνοθέτη της ταινίας που δηλώνει δημόσια πως στην ταινία υπάρχουν γεγονότα από πραγματικές εξαφανίσεις στην περιοχή και πως συμπεριέλαβε πραγματικό υλικό από την ψυχίατρο του Νόμ, Dr Αμπυγκέιλ Τάιλερ. Το υλικό αυτό παρέρχεται από προσωπικό αρχείο, 65 ώρες βίντεο, και ηχητικών αποσπασμάτων σε πραγματικό χρόνο από τις συνεδρίες της.

Στην περιοχή εκείνη, από το 1960 έως τις τελευταίες αναφορές του 2004, έχουν εξαφανιστεί αρκετοί άνθρωποι και νεαρής ηλικίας χωρίς να έχει βρεθεί κάποιο σημάδι, κάποιο στοιχείο, ή κάποιο σώμα.

Αναφορές και στοιχεία εξαφανίσεων Αστυνομικό τμήμα Αλάσκα.

                               

Στην ταινία υπάρχουν αναφορές και βίντεο που υποτίθεται πως είναι από το κλειστό κύκλωμα της αστυνομίας. Μέχρι σήμερα όμως δεν έχει γίνει κάποια αναφορά για ψεύτικα ή τροποποιημένα στοιχεία από την ίδια την αστυνομία.

Οι αρχές όπως ήταν φυσικό όταν έγινε το συμβάν της εξαφάνισης συνέλαβαν την Dr Αμπυγκέιλ, καθώς και ο ίδιος της ο γιος επέμενε πως για την εξαφάνιση της μικρής ευθύνεται η μητέρα τους διότι ήταν δύσκολο να πιστέψει την ιστορία με τους εξωγήινους. Μετά από λίγε ώρες αφέθηκε ελεύθερη καθώς δεν υπήρχαν στοιχεία εναντίον της ούτε το σώμα της μικρής. Σας δείχνω παρακάτω ένα άρθρο από τοπική εφημερίδα που δημοσιεύθηκε τότε και αναφέρεται στην σύλληψη και την απελευθέρωση της Αμπυγκέιλ και στις δηλώσεις του Σερίφη της περιοχής.

Τέλος ένα ακόμη απόκομμα από εφημερίδα της εποχής, που αναφέρεται σε έναν πατέρα που σκότωσε την οικογένεια του, αλλά θεωρεί πως δεν το έκανε ο ”ίδιος”. Είναι ένας από τους ασθενείς της ψυχιάτρου που ακούμε και βλέπουμε στην ταινία να κάνουν συνεδρίες και επιμένει πως κυριεύτηκε από εξωγήινο ον.

Προφανώς για να υπάρχουν τα άρθρα των εφημερίδων και τα δελτία της αστυνομίας και οι δηλώσεις τα συμβάντα είναι αληθινά. Τώρα είναι στο χέρι του καθενός τι θα πιστέψει. Το σίγουρο είναι πως οι εξαφανίσεις και οι δολοφονίες έγιναν και για τους ανθρώπους που τα βίωσαν έμοιαζαν αληθινά.

  • Πάντως εγώ ως ”περίεργη” πήρα στο Αστυνομικό Τμήμα Βορείου Ελλάδος, και μέσα από συζητήσεις που έκανα ανέφερα την περιέργεια μου εάν έχουν στα χέρια τους παρόμοια περιστατικά ή περίεργες ανεξιχνίαστες υποθέσεις και η απάντηση του ήταν πως θα προτιμούσε να μην αναφερθούμε περαιτέρω σε αυτά αλλά μου άφησε και ένα αινιγματικό υπονοούμενο ότι ίσως και κάτι να έχει πάρει το δικό τους μάτι.

 

Για τον Τομέα Έρευνας:

Σουζάνα Μπάκα , Υπεύθυνη Τομέα Έρευνας – Δημοσιογράφος.