Έντ και Λορέιν Γουόρεν. Σας φαίνονται γνωστά αυτά τα ονόματα; Μήπως οι ταινίες : Το κάλεσμα, Άναμπελ και Το κάλεσμα 2, σας λένε κάτι; Όσοι γνωρίζουν τις ταινίες, κατάλαβαν αμέσως για ποιους ανθρώπους μιλάμε. Για εκείνους που δεν έχετε ανατριχιάσει ήδη στο άκουσμα των ονομάτων αυτών, τα παίρνω από την αρχή.

conjuring-2

Ο Έντ και η Λορέιν Γουόρεν, είναι δύο γνωστοί ερευνητές μεταφυσικών φαινομένων. Για την ακρίβεια δεν είναι μόνο ερευνητές, θα έλεγα ότι είναι κάτι παραπάνω. Λόγω του ιδιαίτερου χαρίσματος που έχει η Λορέν, να βλέπει και να αισθάνεται πράγματα και μορφές που ο συνηθισμένος κόσμος δεν μπορεί, αποφάσισαν με τον άντρα της, να βοηθήσουν τους ανθρώπους που τους συνέβαιναν διάφορα ασυνήθιστα πράγματα, τελώντας εξορκισμούς. Σε κάθε ”επίσκεψη” τους, συλλέγουν το καταραμένο – στοιχειωμένο, αντικείμενο και έτσι έχουν φτάσει σήμερα να έχουν ένα μουσείο σπίτι τους, των αντικειμένων αυτών.

conjuring-3

Σε κάποιους από εμάς, όλα αυτά μπορεί να φαίνονται, αστεία, παράξενα αλλά στο εξωτερικό, πιστεύουν σε τέτοιες οντότητες και γενικά στο μεταφυσικό, τόσο, ώστε η ίδια η αστυνομία να συνεργάζεται μαζί τους. Έχουν δει χιλιάδες υποθέσεις και έχουν επιλύσει άλλες τόσες. Σε ένα από τα σεμινάρια τα οποία έκανα για την δουλειά τους, για να δείξουν στον κόσμο τι συμβαίνει και να τους συμβεί κάτι πως μπορούν να το διαχειριστούν, βρέθηκε ο παραγωγός των παραπάνω ταινιών και τους ζήτησε τους φακέλους με τις υποθέσεις τους για να τους κάνουν ταινία. Μετά από αρκετές προσεγγίσεις, η οικογένεια αποφάσισε να δώσει κάποιες από τις υποθέσεις αυτές. Μαζί με τις υποθέσεις, δώθηκαν και τα αποσπάσματα από τις συνεδρίες που είχαν βιντεοσκοπηθεί ή μαγνητοφωνηθεί, για να μπορούν οι παραγωγοί να βγάλουν επακριβώς την ιστορία. Τα όσα είδαμε στις ταινίες ”Το Κάλεσμα 1-2” και στην ”Άναμπελ”, είναι όλα πραγματικότητα με βάση όσα βίωσε η οικογένεια Γουόρεν. Σε πρόσφατη συνέντευξη της η Λορέιν, δήλωσε πως δεν θα άλλαζε ούτε σκηνή από τις ταινίες, ότι πλησίαζαν αρκετά κοντά στην πραγματικότητα και την υποδύθηκαν με απόλυτο σεβασμό. Το χάρισμα της δεν το είδε ποτέ ως κάτι κακό, για αυτό και ήθελε να το χρησιμοποιεί συχνά, όταν υπήρχε ανάγκη. ”Δεν είναι εύκολο, να ζεις έτσι και να διαισθάνεσαι πολλά, αλλά για όσους το έχουν είναι χάρισμα και όχι κατάρα”, δηλώνει. Στην αρχή δεν την πίστευαν, όπως ήταν λογικό, αλλά με τον καιρό όταν οι γύρω της άρχισαν να συνειδητοποιούν τι συνέβαινε, άρχισαν και να την καταλαβαίνουν. Σε ερώτηση ποιο ήταν το ποιο δύσκολο πράγμα σε αυτό που κάνανε, εδώ θα πρέπει να αναφέρω πως αυτή ήταν και η δουλειά τους η βασική, η Λορέιν είπε πως το μόνο δύσκολο είναι να σου λένε ”κάποιοι” και να σου ”δείχνουν” τον θάνατο του άντρα σου. Δεν την ενοχλεί που έχει φτιάξει ”το μουσείο του τρόμου”, στο σπίτι της, καθώς και πολύς κόσμος συρρέει καθημερινά για να τα δει και να ακούσει τις ιστορίες, το μόνο που απαγορεύει, όπως λέει και η ίδια, είναι το να αγγίξει κάποιος τα αντικείμενα αυτά, έτσι και τα πιο ”στοιχειωμένα” από αυτά, είναι κλεισμένα σε ειδικά διαφανή κουτιά. Σαν τελευταία της επιθυμία, καθώς είναι η μόνη εν ζωή πλέον από το ζευγάρι, είναι τα αντικείμενα αυτά, αν μην διαλυθούν ή πεταχτούν παρά να δοθούν στο Βατικανό, για ειδική μεταχείριση και φύλαξη.
Υπάρχουν παρ’όλα αυτά πράγματα, που είδε, που δεν τα έχει πει μέχρι σήμερα σε κανέναν, ούτε στον Έντ και προσπαθεί και η ίδια να τα ξεχάσει….

 

Σε πολλούς όλα αυτά φαντάζουν απίθανα και ίσως είναι και αντικείμενο σχολιασμού για να χλευάσουν όσους τα πιστεύουν, αλλά κάποιοι άνθρωποι εκεί έξω τα πιστεύουν, ζουν από αυτά και μαθαίνουν να ζουν και με αυτά. Στην χώρα μας όσοι λένε ότι τα πιστεύουν, ή ότι είχαν κάποια μεταφυσική δραστηριότητα ή ακόμη και να ασχολούνται, απλά τους αποκαλούμε τρελούς, σε κάποιες χώρες τους αποκαλούν σωτήρες….

conjuring-4

conjuring-5

 

Εδώ είναι τα βίντεο που δημοσιεύθηκαν από τις πραγματικές συνεδρίες και πάνω σε αυτά βασίστηκε η ταινία ”ΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ 2”.

Για τον Τομέα Έρευνας:

Σουζάνα Μπάκα, Υπεύθυνη Τομέα Έρευνας  – Δημοσιογράφος