Συνέντευξη στον Θεόφιλο Κυριακίδη.
“Η δουλειά είναι το σύνθημα μας. Δουλειά απ’ όλους”

 

 

 

 

 

 

Ένας άνθρωπος κοσμογυρισμένος, που μοιράζει την ζωή σε δύο χώρες. Η μία είναι η Ολλανδία στην οποία δραστηριοποιείται επιχειρηματικά και η δεύτερη, η μεγάλη του αγάπη η Ελλάδα. Με καταγωγή από την Κατερίνη ο κ. Θεόφιλος Κυριακίδης μας μιλά για την απόφαση του να ιδρύσει ένα νέο κόμμα. “Μεγάλη Ελλάδα Πόντος Πατρίς”, η ονομασία του, ένα κόμμα δημοκρατικό που προτεραιότητά του είναι ο πολίτης.
Η ανάγκη που οδήγησε τον κ. Κυριακίδη για την ίδρυση του κόμματος είναι η αγάπη για την πατρίδα, όπως μας αναφέρει χαρακτηριστικά. “Οι φωνές των Ελλήνων, ο πόνος και οι δυσκολίες που βιώνει η χώρα. Βλέπουμε ότι έχει χαθεί η πατρίδα μας και την θέλουμε πίσω, όπως παλιά”, ήταν το βασικό κίνητρό του. Θα δώσει το 100% των δυνάμεων του για ένα καλύτερο αύριο. Μαζί του σε αυτόν τον αγώνα έχει φίλους, γνωστούς και τους Έλληνες της ξενιτιάς. Οι οποίοι αγκάλιασαν με θέρμη αυτήν του την πρωτοβουλία.
“Οι Βουλευτές πρέπει να μειωθούν από 300 σε 150”
Είναι κάποιες από τις μεταρρυθμίσεις που θα ζητήσει ο κ.Κυριακίδης εάν με την ψήφο του λαού μπει στην Βουλή. Το φορολογικό σύστημα θα πρέπει να αλλάξει πάραυτα συμπληρώνει, 6% στα τρόφιμα, 17% στα ποτά και 10% να φορολογείται ο πολίτης. Ακόμα μια μεταρρύθμιση που θα επιδιώξει είναι η μείωση των εξαγωγών. Επίσης για τα διόδια θα πρέπει να δοθεί μια λύση κάποτε. Καθώς να υπάρξει και έλεγχος στα προϊόντα που διοχετεύονται σε τρίτες χώρες μέσω του εθνικού οδικού δικτύου μας. Ο πρωτογενής τομέας θα πρέπει να επιστρέψει στα επίπεδα που ήταν προ κρίσης. “Η Ελλάδα θα πρέπει να εκμεταλλευτεί τον ορυκτό της πλούτο”, συμπληρώνει με πάθος ο κ. Κυριακίδης.

 

“Εργασία, Δημοκρατία, Ισότητα”
Είναι αυτά που χαρακτηρίζουν την ιδεολογία του κόμματος. Το κύριο μέλημα του κ. Κυριακίδη είναι η δημιουργία Κράτους Δικαίου, κάτι που εκλείπει από την σημερινή κοινωνία.
Επιπροσθέτως σημαντικό ρόλο για την κοινωνία παίζει η παιδεία, ο πολιτισμός.”Όλα ξεκινούν από την παιδεία και τις αξίες”, αποκρίνεται ο κ. Κυριακίδης. Η κυκλοφοριακή αγωγή και το ενδιαφέρον για το περιβάλλον είναι δύο τομείς, που θα πρέπει να συμπεριληφθούν στην νοοτροπία του Έλληνα. Με διαρκείς ενημερώσεις από ειδικούς στα σχολεία, τα μικρά παιδιά θα γνωρίσουν έναν άλλον τρόπο σκέψης. Εκτός απ’όλα που θα πρέπει να αλλάξουν, θα πρέπει να μπει και μία ρήτρα στα χρόνια φοίτησης σε πανεπιστημιακά ιδρύματα. “Φτάνει πια με τους αιώνιους φοιτητές”.
” Τόπο στα νιάτα “
Σεβόμαστε όλες τις ηλικίες, αλλά αν δεν έχουμε μαζί μας τους νέους, οι οποίοι αποτελούν το μέλλον δεν θα φτάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα, την αλλαγή. “Είναι το αύριο της χώρας” αναφέρει ο κ. Κυριακίδης.
Η μόνη στρατηγική που ακολουθούμε ως κόμμα είναι η δουλειά και η αγάπη για την χώρα και τον πολίτη. Θα πρέπει να δημιουργήσουμε δικά μας εργοστάσια, τα οποία θα παράγουν αυτοκίνητα και πάσης φύσεως μηχανήματα. Με αυτόν τον τρόπο τα λεφτά θα μένουν στην χώρα μας.
” Ένωση δυνάμεων απ’ όλους “
Μας λέει χαρακτηριστικά ο κ. Κυριακίδης. Κανένας πολιτικός από την υπάρχουσα πολιτική σκηνή, δεν πληροί τα χαρακτηριστικά του σωστού ηγέτη. Όλοι μαζί θα μπορέσουμε να πάμε ένα βήμα παρακάτω. Μικροί, μεγάλοι θα δώσουμε ένα τέλος στην κρίση που ταλανίζει την χώρα μας.
” Απαιτώ από το ’78 να πληρώσουν φόρο… “
Φυσικά ο κ. Κυριακίδης αναφέρεται στην Ισραηλιτική Κοινότητα, η οποία έχει να πληρώσει φόρο απο το 1978 στο ελληνικό κράτος. Μεταξύ των άλλων, ο κ. Κυριακίδης μας τονίζει ότι θα σηκώσει τριπλό τείχος για να προστατεύσει την χώρα. “Ναι να δεχτούμε τους μετανάστες, αρκεί να σέβονται την χώρα που τους δίνει ένα κομμάτι ψωμί και πάνω απ’όλα τους Έλληνες.” Στην Ελλάδα ζούν αρκετοί πολίτες ξένων χωρών και το μόνο που θέλουμε είναι σεβασμός. Άλλωστε είναι μια αμφίδρομη σχέση.
Στη συνέχεια ο κ. Κυριακίδης μας μίλησε για τους Έλληνες του εξωτερικού που ασχολούνται με τον χώρο της εστίασης. Απαραίτητο θα είναι τα προϊόντα να προέρχονται από την Ελλάδα. “Να υπάρχει έλεγχος. Διότι ο καθένας ανοίγει ελληνικό εστιατόριο, χωρίς να είναι Έλληνας. Ούτε τα προϊόντα του ελληνικά.”, μας γνωστοποιεί ο κ. Κυριακίδης. Να υπάρχει μια ετήσια συνδρομή 100 ευρώ από τους Έλληνες επιχειρηματίες με σκοπό την δική τους προστασία και ασφάλεια. “Οι Έλληνες ανά τον κόσμο που έχουν τα Horeca να βοηθούν, όχι να εκμεταλλεύονται τους πατριώτες Έλληνες Ορθοδόξους .. Αλλά και οι Έλληνες να βοηθούν τα Horeca”.

Σημαντικό ρόλο για τον κ. Κυριακίδη παίζει και η υγεία. Ένα σύστημα υγείας που έχει πληγεί ανεπανόρθωτα από την οικονομική κρίση. ” Θα δώσουμε μεγάλη βάση στην ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών στη δημόσια υγεία”.
“Νέος αέρας αλλαγής έρχεται”
Ο κ. Κυριακίδης, προτείνει μια διαφορετική ιδέα, με σκοπό την αξιοποίηση του Ολύμπου. “Να φυλάξουμε τον Όλυμπο σε περίπτωση πυρκαγιάς, να υπάρχουν αυτόματες αντλίες πυρόσβεσης για ασφάλεια. Να υπάρχει καταφύγιο και προφύλαξη άγριων ζώων. Τρίτον στο τόσο ιστορικό βουνό, δεν έχουμε ούτε ένα μνημείο για τους 12 θεούς. Ένα μνημείο για τους 12 θεούς. Ορίστε οι εργασίες, ορίστε και ο τουρισμός. Το ταμείο θα είναι μόνο για τα Πιέρια Όρη και για τον Όλυμπο”. Συμπληρώνει ο κ. Κυριακίδης, πως θα πρέπει να υπάρχει έλεγχος σε όποιον ανεβαίνει στο βουνό. Να δίνεται κάποιο συμβολικό ποσό της τάξεως των 3 με 5 ευρώ.
Ακόμα ο κ. Κυριακίδης με το πολιτικό όραμα που τον διακρίνει, θέλει να δώσει μια οριστική λύση στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι με αναπηρία. Προτείνει πρόσληψη περισσότερων εκπαιδευτικών στα σχολεία τους. Με στόχο την μόρφωση τους και την ανάδειξη των ικανοτήτων τους. Έτσι τα άτομα με αναπηρία να έχουν περισσότερες ευκαιρίες για εργασία.
Για μια διαφορετική για τα ελληνικά δεδομένα πρόταση μας μίλησε επίσης ο κ. Κυριακίδης. Μια πρόταση αρκετά κερδοφόρα εάν υλοποιηθεί. Μιλάμε φυσικά για την ελεγχόμενη διακίνηση της ινδικής κάνναβης. Κάτι παρόμοιο, που γίνεται και στην Ολλανδία, η οποία εισπράττει ετησίως ένα τεράστιο ποσό από τους τουρίστες. Είναι βέβαια ένα θέμα ανοιχτό προς συζήτηση.
“Αρκετοί είναι οι πολιτικοί που πρέπει να λογοδοτήσουν μπροστά στον λαό”
Συνεχίζοντας ο κ. Κυριακίδης σε έντονο ύφος “ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΛΕΦΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΘΑ ΛΟΓΟΔΟΤΗΣΟΥΝ!!!!!ΔΕΝ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΕΓΩ ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΘΑ ΤΟΝ ΑΛΛΑΞΩ!!!”. Το μόνο που θέλουμε είναι να επέλθει δικαιοσύνη. Τα λεφτά που “βγήκαν” στο εξωτερικό, όπως του κ. Σταθάκη και τα 38 αδήλωτα ακίνητα του. Απαιτούμε επιστροφή του διπλάσιου αριθμού ακινήτων, 76 στο σύνολο για παραδειγματισμό και φυλάκιση.
Καταπέλτης επίσης τα λόγια του κ. Κυριακίδη, όταν αναφέρεται σε πολιτικούς που μίλησαν για τον Ποντιακό Ελληνισμό. “Μια γενοκτονία που θα πρέπει να αναγνωριστεί διεθνώς απ’ όλα τα κράτη”. Θα πρέπει να γνωρίζουμε, συνεχίζει ο κ. Κυριακίδης, ότι οι Πόντιοι της Κριμαίας βοήθησαν οικονομικά τους Έλληνες στην επανάσταση του 1821. Ενώ οι Έλληνες όχι.” Να προσέχουν τι λένε ο κ. Φίλης και η κ. Ρεπούση για τους Πόντιους”. Συνεχίζει ο κ. Κυριακίδης,” Η Τουρκία δεν έχει ιστορία. Έχει ποινικό μητρώο. Ζητάμε τα ενοίκια από το 1916 και μετά…”.  Ακολούθως ο κ. Κυριακίδης μίλησε με αυστηρό τόνο για τον Πρόεδρο της Πακιστανικής Κοινότητας στην Ελλάδα. “Θα πρέπει με κάποιον τρόπο να συνετιστεί. Θα πρέπει να προσέχει τα λόγια του”. Για τον κ. Κυριακίδη, η μόνη επιλογή είναι η επιβολή ποινής. Ακόμα και σε πιο ακραία περίπτωση η απέλαση. “Έξω οι ανθέλληνες και οι αντίχριστοι από την χώρα μας”, συμπληρώνει με οξύτατο ύφος ο κ. Κυριακίδης.

“Απαιτούμε τις γερμανικές αποζημιώσεις και όλα τα αρχαία μας να επιστραφούν”, λέει ο κ. Κυριακίδης.  Μίλησε επίσης για την παγκοσμιοποίηση της Ελληνικής γλώσσας. ” Η γλώσσα μας να ισχύει για όλον τον κόσμο, όπως ψηφίστηκε την πρώτη φορά”.

 

 

 

 

 

 

 

Κλείνοντας ο κ. Κυριακίδης τόνισε ότι θα έρθουν καλύτερες μέρες. “Ο ελληνικός λαός έχει δείξει σε όλους ότι δεν φοβάται”, έχει δώσει αρκετές μάχες και βγήκε νικητής. Αυτό θα συμβεί και τώρα. Το μόνο που χρειάζεται είναι άνθρωποι με όραμα, που αγαπούν την δουλειά και που εμπνέουν εμπιστοσύνη στον λαό.

 

Επιμέλεια:

Σταματία Δελησταμάτη, Δημοσιογράφος.