Τα βραβεία Pentawards, τα οποία ξεκίνησαν τον Ιανουάριο του 2007, είναι τα πιο δημοφιλή βραβεία στο χώρο του marketing και του design συσκευασιών. Σε αυτόν τον παγκοσμίου φήμης διαγωνισμό, οι 12 αναγνωρισμένοι και διακεκριμένοι στο χώρο κριτές βραβεύουν κάθε χρόνο τις καλύτερες εταιρίες και τις συσκευασίες τους. Οι κατηγορίες είναι 55 και η βράβευση σε κάθε κατηγορία πραγματοποιείται με κριτήρια την δημιουργικότητα, τον σχεδιασμό και την καινοτομία των προϊόντων και των συσκευασιών. Ωστόσο η δυσκολία κατάκτησης ενός τέτοιου βραβείου είναι αναμφισβήτητα μεγάλη κι αυτό είναι εύλογο εάν αναλογιστεί κανείς τον τεράστιο ανταγωνισμό που υπάρχει καθώς πρόκειται για παγκόσμιο διαγωνισμό με υποψηφιότητες από όλο τον κόσμο.

Ανάμεσα στους νικητές βρέθηκε φέτος και μια ελληνική εταιρία. Πρόκειται για την εταιρία βρεφικών ειδών και καλλυντικών Agnotis, η οποία κατάφερε να αποσπάσει το ασημένιο παγκόσμιο βραβείο στην κατηγορία βρεφικών προϊόντων. Το αξιοθαύμαστο αυτό γεγονός τοποθετεί έτσι την εταιρία Agnotis υψηλότερα από πολλούς πολυεθνικούς κολοσσούς. Τα αγνά υλικά που χρησιμοποιεί η Agnotis προστατεύουν την τρυφερή και ευαίσθητη επιδερμίδα του μωρού και παράλληλα φυλάσσονται σε εξειδικευμένες συσκευασίες που προστατεύουν το υλικό και χαρακτηρίζονται από μια άριστη εξωτερική εμφάνιση. Η ποιότητα των προϊόντων της, λοιπόν, σε συνδυασμό με την κομψή και πρακτική συσκευασία της είναι αυτά που την κάνουν να ξεχωρίζει.

Σύμφωνα με τη εταιρία, η ονομασία “Agnotis(ελληνικά:αγνότης)” αντικατοπτρίζει τις αξίες και τις επιδιώξεις της. Η αξία της, λοιπόν, είναι πλέον αναγνωρισμένη παγκοσμίως κι ευχόμαστε να συνεχίσει αυτή την την ανοδική πορεία πετυχαίνοντας όλους τους στόχους της και φροντίζοντας πάντα με τα προϊόντα της όλα τα μωράκια.

Συμπερασματικά, η μεγάλη διάκριση της ελληνικής εταιρίας Agnotis επιβεβαιώνει πως οι Έλληνες ακόμη και στην εποχή της κρίσης παραμένουν δημιουργικοί κι εργατικοί παράγοντας ποιοτικά προϊόντα.

Σοφία Στεφανίδου, Δημοσιογράφος