Πέθανε ο δημιουργός του Spider- Man, Στηβ Ντίτκο, στις 29 Ιουνίου σε ηλικία 90 ετών. Βρέθηκε στο διαμέρισμά του στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία.

Ο Σταν Λι και ο Στηβ Ντίτκο δημιούργησαν το 1962 τον Spider- Man, έναν από τους γνωστότερους χαρακτήρες της Marvel, ο οποίος πρωτοεμφανίστηκε σε ένα τεύχος του κόμικ Amazing Fantasy. Ένας ακόμα γνωστός χαρακτήρας που έφτιαξαν μαζί ήταν αυτός του Doctor Strange τον επόμενο χρόνο. Και οι δύο υπερήρωες της Marvel είναι πλέον πολλοί γνωστοί καθώς έχουν συμμετέχει σε ταινίες με μεγάλη επιτυχία όπως το Avengers: Infinity War.

Ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα το 1953. Έχει συνεργαστεί και με τις δύο ανταγωνιστικές εταιρίες Marvel και DC και έχει εμπνευστεί και άλλους χαρακτήρες, λιγότερο γνωστούς, όπως τον Creeper, Mr. A, Captain Atom κτλ.
Παρόλη την επιτυχία που είχαν τα δημιουργήματά του, κρατούσε χαμηλό προφίλ και προτιμούσε να εκφράζεται μέσα από την δουλειά του. Ήταν αρκετά μοναχικός άνθρωπος και απέφευγε τα φώτα της δημοσιότητας, ακόμα και αν αυτά είχαν να κάνουν με τη δουλειά του.


Από όσα είναι γνωστά μέχρι σήμερα για αυτόν δεν έχει παντρευτεί ποτέ, ούτε έχει κάποιον απόγονο.

Μαρία Γκατενασβίλι, Δημοσιογράφος