Έντονο παρατηρείται το κυκλοφοριακό πρόβλημα σε κεντρικές οδικές αρτηρίες της Θεσσαλονίκης λόγω της παράνομης στάθμευσης. Σε συγκεκριμένους κεντρικούς δρόμους, όπως η Τσιμισκή ή η Εγνατία υπάρχει, σε καθημερινή βάση, πρόβλημα με διπλοπαρκαρισμένα ακόμα και τριπλοπαρκαρισμένα αυτοκίνητα.

 

Κάποιοι βιάζονται να τελειώσουν τις εκκρεμότητές τους στο κέντρο της πόλης, άλλοι ξεφορτώνουν το «όποιο» εμπόρευμά τους, με αποτέλεσμα να είναι αναγκαία μία επείγουσα στάση, ενώ άλλοι αρέσκονται στο να διπλοπαρκάρουν ώστε να μην σπαταλήσουν πολύτιμο χρόνο στην αναζήτηση πάρκινγκ, και απολαμβάνουν τον καφέ τους στην παραλία της πόλης, εις υγείαν των «κορόιδων». Το σίγουρο πάντως είναι πως όλοι οι παραπάνω δεν διστάζουν να διπλο/τριπλοπαρκάρουν προκαλόντας κυκλοφορικό πρόβλημα.

 

Ο τρόπος να διπλοπαρκάρει κανείς; Απλός. Παρκάρει πίσω/μπροστά/ δίπλα από άλλους, τους «κλείνει» και εξαφανίζεται. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ο κόσμος να ταλαιπωρείται και φυσικά δημιουργούνται διάφορες παρεξηγήσεις, με αποτέλεσμα κάποιες φορές τα νεύρα να μεγαλώνουν και να συμβαίνουν διάφοροι διαπληκτισμοί.

 

Σε κάθε περίπτωση, πρόκειται για ένα φαινόμενο που γίνεται ολοένα και πιο έντονο στην πόλη με την Δημοτική αστυνομία να αναλαμβάνει την τήρηση της τάξης και, μέσω εντατικών ελέγχων, κυρίως σε ώρες αιχμής, να εξασφαλίζει τις «πολυπόθητες» κλήσεις για τους παραβάτες…

 

 

Έως και 9000 κλήσεις μέσο όρο κάθε μήνα

Κάθε μήνα οι δημοτικοί αστυνόμοι κόβουν, κατά μέσο όρο, από 8.500 – 9.000 κλήσεις και οι περισσότερες αφορούν παράνομη στάθμευση, στάθμευση επάνω σε ράμπες αναπήρων και σε διαβάσεις. Το ποσοστό εισπραξιμότητας για το Δήμο Θεσσαλονίκης από τις κλήσεις φτάνει το 67%, με το 58% των οδηγών να τακτοποιεί τις εκκρεμότητες μέσα στο πρώτο δεκαήμερο ώστε να πληρώνεται το μισό της παράβασης. Επιπλέον, σύμφωνα με τα στοιχεία από τους αρμόδιους, είναι πολύ μικρό το ποσοστό των ενστάσεων από τους παραβάτες που αγγίζει μόλις το 4%.