Νέος διαγωνισμός ξεκινά στην Περιφέρεια του Νοτίου Αιγαίου για νέα άτομα που ενδιαφέρονται για την μαγειρική και θέλουν να αναδείξουν το ταλέντο τους και την εφευρετικότητα τους στην κουζίνα.

Αυτή η δυνατότητα σε νέους σεφ να προβληθούν μέσω αυτού του διαγωνισμού, προβάλλεται μέσω πρόσκλησης από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Για τρίτη διαδοχική χρονιά, προκηρύσσει διαγωνισμό για την ανάδειξη του νεαρού σεφ, ο οποίος θα εκπροσωπήσει την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό European Young Chef Award 2018, που θα διεξαχθεί 25-26 Νοεμβρίου 2018 στο Galway, στην Ιρλανδία.

Ειδικότερα θα διοργανωθούν τέσσερις ημιτελικοί διαγωνισμοί, σε 4 νησιά της Περιφέρειας: Ρόδο 7/9, Κω 14/9, Μύκονο 20/9 και Νάξο 21/9, στους οποίους θα πάρουν μέρος σεφ από 18 έως 26 ετών και θα κριθούν από τριμελή επιτροπή. Οι νικητές θα διαγωνιστούν στον τελικό, που θα διεξαχθεί στη Σύρο στις 22/9, στον οποίο θα κριθεί, από πενταμελή επιτροπή.

Έχοντας έμπνευση από τα νησιά του Αιγαίου, την ομορφιά της θάλασσας αλλά και τοπικά φαγητά, οι σεφ θα δημιουργήσουν πιάτα βασισμένα στην ελληνική κουζίνα. Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου «Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης για το 2019» και η Λέσχη Αρχιμαγείρων Κυκλάδων και Δωδεκανήσου, επενδύει με πίστη στα νέα ταλέντα της γαστρονομίας, στους chef που είναι βέβαιο ότι θα κυριαρχήσουν στο χώρο μελλοντικά, χάρη στη δημιουργικότητά τους και στην πίστη τους στα τοπικά προϊόντα.

Νίκος Ντουντουλάκης, Δημοσιογράφος