Ο ΕΟΕ και ο Τομέας Φωτογραφίας του θέλει να ευχαριστήσει όλους αυτούς που μας έστειλαν τις φωτογραφίες τους και μπήκαν στον διαγωνισμό μας. Η Υπεύθυνη τομέα Φωτογραφίας του ΕΟΕ, Στέλμις Σειρανίδου επέλεξε τις 3 πρώτες φωτογραφίες του διαγωνισμού που κερδίζουν συλλεκτικά δώρα. Ακόμη ΕΔΩ μπορείτε να δείτε τις 18 καλύτερες συμμετοχές του διαγωνισμού.

ΠΡΩΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΕΟΕ -ΧΡΗΣΤΟΣ ΔΗΜΟΥ

teliki

ΙΣΤΟΡΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

Αυτή η φωτογραφία δυστυχώς με γεμίζει δυνατά θλιβερά συναισθήματα.
Ο λόγος:
Αν και γεννήθηκα το έτος 1978 στην Θεσσαλονίκη, μεγάλωσα στην Αθήνα από την ηλικία των 4, όπου είχαμε έρθει όλοι οικογενειακός εδώ στην Αθήνα.
Μετά τον χωρισμό των γονιών μου (1995) η απόφαση μου στο να μείνω μόνιμα με την μητέρα μου εδώ στη Αθήνα, μου κόστισε το δικαίωμα να χαρώ τον πατέρα μου που μετακόμισε μόνιμα στην Θεσ/νίκη.
Αν και δική του απόφαση να με αποκλείσει γιατί δεν τον ακολούθησα, δεν έδειχνε μεταμέλεια για την απόφαση του αυτή. 17 χρόνια δεν είχαμε καθόλου επικοινωνία, αν και κουβαλούσαμε ένα κενό μέσα μας που δυστυχώς κράτησε περισσότερο από ότι έπρεπε λόγο εγωισμού και μόνο.
Ωστόσο όσο εγώ μεγάλωνα και έλεγα στο κόσμο τον τόπο καταγωγής μου, όλοι μου μιλάγανε με τα καλύτερα λόγια για την Θεσ/νίκη. Τόσο για την πόλη, όσο και για τον κόσμο αλλά και τα φαγητά τους. Όλα αυτά βέβαια που άκουγα, ήταν τελείως άγνωστα για εμένα αφού δεν είχα βιώματα από εκεί.
Οπότε είχα βάλει στόχο να επισκεφτώ και εγώ με την σειρά μου αυτήν την όμορφη πόλη για 3-4 μέρες, χωρίς όμως να δώσω το παρών μου στον πατέρα μου. Ήθελα να πάω και να φύγω σαν τουρίστας με άφθονες φωτογραφίες και αναμνήσεις από εκεί.
Δυστυχώς όμως με πρόλαβε ένα τηλεφώνημα. Ήταν από την αδελφή του πατέρα μου, όπου μας είπε ότι ο πατέρας μου νοσηλευόταν στο νοσοκομείο με καρκίνο στο νεφρό και επιθυμούσε να μας δει.
Αυτή η φωτογραφία ήταν από αυτήν την δυσάρεστη επίσκεψη. Ήταν η πρώτη μου φορά που επισκέφτηκα τον Λευκό Πύργο και η τελευταία μου φορά που είδα τον πατέρα μου γιατί τελικά έχασε την μάχη με το καρκίνο και μας άφησε στις 07/07/2012. 

ΔΕΥΤΕΡΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΕΟΕ -ΙΑΣΟΝΙΑ ΒΑΣΙΛΑΚΗ

teliki

 

ΙΣΤΟΡΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

” Κι από την ανάποδη φοριέται η φαντασία και σ’ όλα τα μεγέθη της”. Οδ. Ελύτης, Μαρία-Νεφέλη

ΤΡΙΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΕΟΕ -ΒΑΛΙΑΝΑ ΒΑΡΙΑΝΤΖΑ

teliki

ΙΣΤΟΡΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

“Η φωτογραφία τραβήχτηκε στην Piazza Duomo του Μιλάνου όπου και βρίσκομαι για σπουδές. Ελπίζω να αντικατοπτρίζει σε ένα βαθμό την ομορφιά και την επιβλητική παρουσία του Ναού.” 

Ο ΕΟΕ θα επικοινωνήσει με τους νικητές για την παραλαβή των δώρων τους. Σας ευχαριστούμε θερμά όλους…