Οι επιτελείς της Ferrari δημιούργησαν το «One Off», ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα, το οποίο είναι ανάλογο με την ανάθεση κατασκευής γνωστών αμαξωμάτων αυτοκινήτων, μία πρακτική που είχε μεγάλη απήχηση τις δεκαετίες του 50΄ και του 60΄.

Έτσι λοιπόν, με το «One Off», οι λάτρεις και πιστοί πελάτες της Ferrari θα έχουν την ευκαιρία να δημιουργήσουν τη δική τους, προσωπική Ferrari, όπως την SP38. H Ferrari SP38 ανήκει σε ένα πλούσιο πελάτη της Ιταλικής αυτοκινητοβιομηχανίας και η κατασκευή της βασίστηκε στην 488 GTB.

Αναλογικά, το SP38 είναι σχεδόν παρόμοιο με την 488. Παρόλα αυτά οι στενοί προβολείς στο κάλυμμα του κινητήρα και το ιδιαίτερο κάλυμμα που καλύπτει την μηχανή, δίνει μία μοναδικότητα στο νέο μοντέλο και το κάνει ξεχωριστό. Με μία ματιά, φαίνεται πως το εσωτερικό του SP38 μοιάζει περισσότερο με την 488 σε σχέση με το εξωτερικό του νέου μοντέλου.

Εντύπωση στην εξωτερική εμφάνιση του SP38 προκαλεί ένα μικρό λογότυπο «Kessel», στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου. Προφανώς το λογότυπο υποδηλώνει ότι το αυτοκίνητο συνδέεται με το Loris Kessel. O Kessel ήταν οδηγός αγώνων, ο οποίος πλέον έχει στην κατοχή του μία αντιπροσωπεία της Ferrari στη γενέτειρά του, Λουγκάνο της Ελβετίας.

Σχετικά με τα τεχνικά χαρακτηριστικά, δεν έχουν υλοποιηθεί αλλαγές στο κινητήρα. Έτσι, παραμένει ο κινητήρας των 3,9 λίτρων twin-turbochanged V-8 και των 660 ίππων. Σε συνδυασμό με τις 7 ταχύτητες που διαθέτει το SP38, το αυτοκίνητο φτάνει τα 100 χιλιόμετρα την ώρα σε 3 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική του ταχύτητα φτάνει τα 320 χιλιόμετρα την ώρα.

Αλέξανδρος Τσάλιος, Δημοσιογράφος