Από τις 20 Απριλίου ο David Solomon θα είναι ο νέος πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της επενδυτικής τράπεζας, Goldman Sachs. Ο Lloyd Blankfein, νυν πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας, ανακοίνωσε ότι θα παραιτηθεί από την θέση του στο τέλος του 2018.

Μέχρι πρότινος, πολύ ισχυροί άντρες της Goldman Sachs έχουν αναλάβει σημαντικά δημόσια αξιώματα. Τόσο Henry Paulson όσο και ο Steven Mnuchin διετέλεσαν υπουργοί οικονομικών των ΗΠΑ, ενώ ο Mario Draghi ήταν επικεφαλής της Ευρωπαϊκής κεντρικής Τράπεζας. Ο Solomon δεν έχει αρνηθεί την επιθυμία του για δημόσια αξιώματα, αλλά μέχρι τώρα στον ελεύθερό του χρόνο έχει μία ασυνήθιστη ασχολία, είναι DJ με το όνομα του D-Sol και παίζει μουσική σε πολυτελή μαγαζιά.


Το όνομά του το εμπνεύστηκε από τη φίλη της κόρης του. Αν και στην Αμερική αποτελεί συνήθεια να απευθύνονται οι άνθρωποι μεταξύ τους στον ενικό, εκείνη ένιωθε άβολα και δεν μπορούσε να αποκαλέσει τον πατέρα της φίλης της με τον μικρό του όνομα. Έτσι, αποφάσισε να του φωνάζει D-Sol.

Ο ίδιος υιοθέτησε αυτό το όνομα και παίζει μουσική σε πολυτελή και ακριβά μαγαζιά. Μόλις πρόσφατα, κοινοποίησε στον λογαριασμό του στο Instagram φωτογραφίες από την εμφάνισή του στο γνωστό Club της Νέας Υόρκης Up&Down. Επίσης, έχει κάνει εμφανίσεις ως Dj στις Μπαχάμες και σε αρκετά πολυτελή και ακριβά Club της Αμερικής, ενώ το προηγούμενο Σεπτέμβρη συμμετείχε και στα MTV Europe Music Awards, του Λονδίνου.

Ο Solomon θεωρεί πολύ σοβαρή την ασχολία του ως DJ, προσπαθώντας να βελτιώνεται όσο παραπάνω γίνεται. Στόχος του αποτελεί οι εργαζόμενοι της Goldman Sachs να αποκτήσουν τον κατάλληλο ελεύθερο χρόνο, ώστε να ασχοληθούν με κάποια προσωπική τους ενασχόληση.

Αλέξανδρος Τσάλιος, Δημοσιογράφος