Η ζωή του μουσικού Κερτ Κομπέιν, θρύλος της grunge μουσικής σκηνής και frontman των Nirvana τελείωσε στις 5 Απριλίου του 1994 σε ηλικία 27 ετών. Οι υποψίες για συνωμοσία του θανάτου του απορρίφθηκαν ύστερα από δικαστική απόφαση.

Η χήρα του Κομπέιν και η κόρη του είχαν διαμάχη με δημοσιογράφο για τον θάνατο του μυσικού καθώς υπήρξαν υποψίες ότι δεν ήταν αυτοκτονία αλλά μια συνομωσία άλλων. Πιο συγκεκριμένα, ο δημοσιογράφος από το Σιάτλ, Ρίτσαρντ Λι ήθελε να βγουν στη δημοσιότητα οι 55 φωτογραφίες του θανάτου για να αποδείξει ότι τελικά δεν ήταν αυτοκτονία. Αντιθέτως, η σύζυγος του, Κόρτνεϊ Λοβ και η κόρη του, Φράνσις Μπιν Κομπέιν ζήτησαν από το δικαστήριο να μην γίνει κάτι τέτοιο και να απορριφθεί το αίτημα του δημοσιογράφου.

Το Εφετείο της Πολιτείας της Ουάσινγκτον μετά από συνεχόμενες συνεδρίες, αποφάσισε να μην δώσει στη δημοσιότητα τις φωτογραφίες και η έφεση απερρίφθη. Μετά από 24 χρόνια προσπαθειών, η οικογένεια κατάφερε να κρατήσει τα προσωπικά δεδομένα του μουσικού που δεν έπρεπε να δοθούν στη δημοσιότητα.

Δήμητρα Τάγκα, Δημοσιογράφος