H πρώτη ημέρα του συνεδρίου.

 

 H δεύτερη ημέρα του συνεδρίου.

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΜΕΤΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΚΑΛΥΨΗΣ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΔΙΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ COVID19
 
Επειδή ζούμε στο Ελλαδιστάν του 1810 και επειδή πρέπει να αποδείξουμε για ακόμη μια φορά τα αυτονόητα, ας πάρουμε κάποια πράγματα από την αρχή! Ο Ερευνητικός Οργανισμός μετέδωσε και όχι διοργάνωσε το "Διεθνές Διεπιστημονικό συνέδριο για τον Covid19, πιστός στις αρχές του για 1. ελευθερία λόγου και έκφρασης, 2. ελεύθερη προβολή της έρευνας και των ιδεών, 3. την δημοκρατία και των πλουραλισμό των απόψεων. Δεν θα δεχτούμε καμία προσβολή από μονάδες αλλά και ομάδες τύπου σερίφηδες ειδήσεων. Αν δεν έχουν οι ίδιοι οι δημοσιογράφοι πρόβλημα να τους ελέγχει ένας ναρκαλιευτής, εμείς το έχουμε. Όλες οι προσβολές προς το έργο μας για τον πλουραλισμό των απόψεων θα απαντηθούν νομικά απέναντι σε όλους και σε όλα. Εάν κάποιοι έχουν πρόβλημα γιατί ένας επιστήμονας ή κάποιος ερευνητής λέει τα αντίθετα με αυτά που οι ίδιοι πιστεύουν χωρίς να γνωρίζουν τότε δεν ανήκουν στην δική μας κοινωνία, αλλά στην Γερμανία του 1940. Εάν κάποιοι επιθυμούν να ανοίξουν τον ασκό του Αιόλου εμείς θα ακολουθήσουμε, αλλά να γνωρίζουν ότι και εμείς δεν θα δεχτούμε τον συμβιβασμό κάτω από το τραπέζι, όπως άλλωστε είναι η μόνιμη τακτική τους. Τέλος, εάν σε κάποιους ενοχλεί το πεδίο των ερευνών μας τότε ανήκουν στην Τουρκία του 2020 και όχι σε μια ελεύθερη κοινωνία που η κάθε πληροφορία είναι η καρδιά της εξέλιξης. Αμαρτία δεν θα έχουμε, θα την έχουν όλοι αυτοί, αλλά ξεχάσαμε... αυτοί δεν ξέρουν καν την λέξη αμαρτία γιατί απλά είναι τόσο "δημοκράτες" που σχολιάζουν και τα πιστεύω των άλλων.
 
Από τον Ερευνητικό Οργανισμό με αγάπη!

 

Η Ελληνική Επιστημονική Κοινότητα με την πρωτοβουλία της Ανεξάρτητης Συμμαχίας των Γιατρών του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, έχοντας βαθιά την συναίσθηση της υποχρέωσης του Κοινωνικού της ρόλου και που πρέπει άλλωστε να έχει ο κάθε επιστήμονας έρχονται ως αρωγοί και θερμοί συμπαραστάτες για να βοηθήσουν τους Έλληνες πολίτες, που βρίσκονται σε απόγνωση, σε σύγχυση και πανικό μπροστά σε αυτή την επιδημία του κορονοϊού που ενέσκηψε και ταλανίζει την Πατρίδα μας, αλλά κι ολόκληρη την ανθρωπότητα.

Συγκεκριμένα μία ομάδα μέσα από την Ανεξάρτητη Συμμαχία των Γιατρών, του

Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών που εδώ και 6 μήνες εργάζεται νυχθημερόν σε συνεργασία με άλλους επιστήμονες από την Ελλάδα και άλλες χώρες με αντικείμενο την παρακολούθηση της επιδημίας του κορονοϊού πήραν την πρωτοβουλία να οργανώσουν ένα Διεθνές Διεπιστημονικό Συνέδριο με θέμα την «Πανδημία». Έχουν προσκληθεί και έχουν αποδεχθεί να συμμετάσχουν, οι πιο επιφανείς καθηγητές και ερευνητές από την Ελλάδα και από πολλές άλλες χώρες και οι οποίοι καθηγητές έχουν συσσωρευμένη εμπειρία και γνώση πάνω στα θέματα της επιδημιολογίας και της ιολογίας.

Είναι μεγάλη τιμή αλλά και τύχη για την χώρα μας που δέχτηκαν να συμμετάσχουν αυτοί οι διεθνούς φήμης Κολοσσοί της Επιστήμης στο συνέδριο μας. Οι στόχοι και οι σκοποί αυτού του Συνεδρίου είναι αποκλειστικά και μόνο να ρίξουμε άπλετο φως, σε όλες τις πλευρές και σε όλες τι γωνίες αυτής της καταστροφικής πανδημίας.

Ευχαριστούμε την Ομάδα του καθηγητού κ. Τσιόδρα που ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση που ευγενικά απευθύναμε να συμμετάσχει στο συνέδριο. Έτσι επιτέλους θα αποκτήσει ολόκληρη η μάχιμη Ελληνική Επιστημονική Κοινότητα βήμα. Ένα βήμα για να μεταφερθούν όλα τα βασανιστικά ερωτήματα της κοινωνίας μας. Μιας κοινωνίας που βρέθηκε ξαφνικά περικυκλωμένη και αντιμέτωπη από νέους κινδύνους και εχθρούς. Κινδύνους και εχθρούς που αυτή τη φορά, έχουν αλλόκοτα και περίεργα χαρακτηριστικά που τρομάζουν.

Θα εκτεθούν επιστημονικές απόψεις που θα προέρχονται από τους Δασκάλους της Ιατρικής που με την Eπιστημονική τους διαδρομή βρίσκονται σύμφωνα με την γνώμη της Παγκόσμιας Επιστημονικής Κοινότητας στην κορυφή της πυραμίδας της Aνόθευτης Έρευνας και της Επιστημονικής ηθικής. Λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης που ζούμε, ένας γόνιμος και ειλικρινής Επιστημονικός διάλογος με την συμμετοχή διακεκριμένων Επιστημόνων αυτού του διαμετρήματος αποτελεί την καλύτερη θωράκιση για κάθε κοινωνία.

Ακόμα και οι επικριτές της πρωτοβουλίας μας, πιστεύουμε ότι μετά την παρακολούθηση του συνεδρίου και τα συμπεράσματα που θα εξαχθούν, θα έχουν πειστεί για την αναγκαιότητα και την χρησιμότητα του.

Θεματολογία:

  • Ποια πρέπει να είναι η υποδομή και οργάνωση των συστημάτων υγείας και της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης για την αντιμετώπιση των επιδημιών
  • Ποια τα βαθύτερα κοινωνικά πολιτικά και οικονομικά αίτια της πανδημίας του κορονοϊού και της νοσηρότητας γενικότερα
  • Η παραγωγή και αξιολόγηση ασφαλών φαρμάκων για την υποστήριξη των ανθρώπων που ασθενούν από τη λοίμωξη του κορονοϊού
  • Ποια τα απαιτούμενα επιστημονικά μέτρα προστασίας και προφύλαξης για τον περιορισμό της επέκτασης και της διασποράς μιας Επιδημίας στον πληθυσμό της χώρας ή και των άλλων χωρών.
  • Τρόποι ανίχνευσης και προσδιορισμού όλων των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού, που είναι ευάλωτοι και κινδυνεύουν περισσότερο σε μία Επιδημία.
  • Ανάδειξη της σημασίας και της αξίας Α. των φυσικών θεραπειών Β. όλων των τρόπων ενίσχυσης του ανοσοποιητικού συστήματος και γ. τρόποι αποκατάστασης της ακεραιότητας των φυσικών φραγμών του ανθρώπινου οργανισμού.
  • Τρόποι παραγωγής ασφαλών και αποτελεσματικών εμβολίων, που θα υπακούουν και δεν θα παρεκκλίνουν από την Ιπποκράτεια αντίληψη του “ωφελείν ή μη βλάπτειν” και των Ιπποκρατικών αρχών της ιατρικής γενικότερα.
  • Επιπτώσεις στην σωματική και ψυχική υγεία από το lockdown

Άλλα Live Links

Μέσα από το EOE Channel:

Link 1

Μέσα από το επίσημο App:

Link

 

Επικοινωνία - Contact

Για ερωτήσεις, απορίες και παραμβάσεις:

Τηλέφωνο - telephone:

2313 25 18 20 - 30

Email:

press@eoellas.org