Το άρθρο αυτό, αφιερώνεται σε όλους τους ανθρώπους του πλανήτη, μικρούς, μεγάλους και ηλικιωμένους. Κυρίως όμως αφιερώνεται σ’αυτούς που δε γνωρίζουν τίποτα για το θέμα και θα μπορούσαν (αν γνώριζαν) να πάρουν θέση, και σε άτομα των ΜΜΕ, της δημοσιογραφίας, του τύπου, που κι αυτοί από την πλευρά τους μπορούν να ενημερώνουν τους συνανθρώπους μας. Αφιερώστε λοιπόν κι εσείς λίγο από το χρόνο σας για την ανάγνωση αυτού του άρθρου. Σίγουρα έχετε ακούσει για το θέμα είτε με μορφή ερωτήματος ”Λέτε να μας ψεκάζουν;”, είτε από κάποιον να λέει με βεβαιότητα ”Είναι σίγουρο ότι μας ψεκάζουν”. Εκ πρώτης όψεως, η φράση ”μας ψεκάζουν” ακούγεται ”κάπως” και αρκετοί προσπαθούν να γελοιοποιήσουν το θέμα, χωρίς βέβαια να παρουσιάζουν αποδείξεις. Επίσημα δεν έχει ανακοινωθεί για ποιο λόγο συμβαίνουν οι αεροψεκασμοί. Και φυσικά δεν αναφερόμαστε σε ψεκασμούς για κουνούπια η ράντισμα καλλιεργειών. Αναφερόμαστε σε μεγάλα jet που πετάνε σε μεγαλύτερο υψόμετρο.

Στα τέλη της δεκαετίας του ’90, άνθρωποι από όλες τις χώρες του κόσμου άρχισαν να παρατηρούν ένα φαινόμενο που δεν είχαν ξαναδεί. Περίεργες διασταυρώσεις, μακρόστενα παχιά σύννεφα με γωνίες, κυκλικές η ελλειπτικές πτήσεις αεροσκαφών σε ασυνήθιστα χαμηλό υψόμετρο και μια ανεξήγητη θολούρα να κρύβει τον ήλιο. Ψάξτε τις οικογενειακές σας φωτογραφίες πριν τη δεκαετία του ’90 για περίεργους σχηματισμούς νεφών. Δε θα βρείτε πουθενά.

Ο όρος ”χημικές ουρές” (chemtrails) αναφέρθηκε πρώτη φορά από τον αμερικανό δημοσιογράφο William Thomas το 1999. Ο διακεκριμένος χημικός Νίκος Κατσαρός σε συνεντεύξεις μας προειδοποιεί για τον κίνδυνο των χημικών αεροψεκασμών. Μόλυνση του εδάφους και του υδροφόρου ορίζοντα, των οικοσυστημάτων και της ανθρώπινης υγείας. Ανεξάρτητοι ερευνητές σε όλη την Ελλάδα και στον κόσμο παρατηρούν το φαινόμενο και μας ενημερώνουν. Άτομα της πολιτικής, βιολόγοι, επιστήμονες, αγρότες, γιατροί, δημοσιογράφοι και κάτοικοι όλου του κόσμου έχουν μιλήσει ανοιχτά για το τι συμβαίνει, παρόλο που ακόμα καμία κυβέρνηση παραδέχεται την ύπαρξη των αεροπλάνων που πραγματοποιούν αεροψεκασμούς.

Παρόμοια προγράμματα αεροψεκασμών έχουν χρησιμοποιηθεί και στο παρελθόν. Από το 1961 μέχρι το 1971 οι Η.Π.Α. έριχναν φυτοκτόνα για την απογύμνωση των δασών του Βιετνάμ. H επιχείρηση ονομάστηκε Ranch Hand και η χημική ουσία είχε την κωδική ονομασία ”Agent Orange”. Εκτιμάται ότι η ουσία αυτή επηρέασε 1.000.000 ανθρώπους. Ακρωτηριασμοί, γεννήσεις παιδιών με δυσμορφίες και εκατοντάδες χιλιάδες θάνατοι.

Screen Shot 2013-01-11 at 1.49.49 AM

 

Screen Shot 2013-01-11 at 1.50.00 AM

Screen Shot 2013-01-11 at 1.50.08 AM

 

 

Πότε λοιπόν μιλάμε για αεροψεκασμούς; Αεροψεκασμός υφίσταται όταν η λευκή γραμμή που αφήνει πίσω του ένα αεροπλάνο δε διαλύεται σε λίγα δευτερόλεπτα, αλλά επεκτείνεται, παραμένει στον ουρανό για αρκετές ώρες και μετασχηματίζεται σε τεχνητό σύννεφο. Παρακάτω βλέπουμε τις διαφορές ανάμεσα σε ένα φυσιολογικό ίχνος (contrail) και ένα ίχνος αεροψεκασμού (chemtrail).

Screen Shot 2013-01-11 at 1.51.56 AM

 

Κάποιοι θα αναρωτηθούν πως ξέρουμε ότι οι ψεκασμοί περιέχουν χημικά στοιχεία και βαρέα μέταλλα. Με μια μικρή έρευνα στο διαδίκτυο μπορείτε και μόνοι σας να βρείτε αρκετά τεστ που έγιναν σε νερό της βροχής, στο χώμα, σε λίμνες, καλλιέργειες κτλ.

Τα βαρέα μέταλλα διαταράσσουν τη μεταβολική λειτουργία του ανθρώπου με 2 τρόπους:

α) Επηρεάζουν τη λειτουργία των αδένων και των ζωτικών οργάνων όπως καρδιά, εγκέφαλο, νεφρά, συκώτι, οστά και άλλα.

β) Εκτοπίζουν θρεπτικά ανόργανα στοιχεία τα οποία είναι χρήσιμα για το σώμα. Για παράδειγμα το κάδμιο ή ο μόλυβδος μπορούν να εγκατασταθούν στη θέση του ασβεστίου αλλά δε μπορούν να εκπληρώσουν τον ίδιο ρόλο. Με απλά λόγια τα διατροφικά μεταλλικά στοιχεία δε μπορούν να αντικατασταθούν από βαρέα μέταλλα.

Τα πιο γνωστά είναι ο υδράργυρος, σίδηρος, χρώμιο, μόλυβδος, κάδμιο, ψευδάργυρος, μαγγάνιο, χαλκός, νικέλιο και το αρσενικό. Μπορούν να εισχωρήσουν στον οργανισμό μας μέσω της τροφής, των ποτών, από το δέρμα και φυσικά από τον αέρα που αναπνέουμε. Μην εκτίθεστε στη βροχή, γιατί τα χημικά στοιχεία απορροφούνται μέσω του δέρματος. Αν τύχει και βραχείτε κάντε μπάνιο το συντομότερο.

Οι αεροψεκασμοί περιέχουν σε μεγάλο ποσοστό και αλουμίνιο. Ακόμα και τροφές που μαγειρεύονται σε σκεύη αλουμινίου προκαλούν φλεγμονές στο παχύ έντερο.  Το αλουμίνιο, μπορεί να μην ανήκει στα βαρέα μέταλλα, αλλά είναι εξαιρετικά τοξικό όχι μόνο για τον άνθρωπο αλλά για τα ζώα και τις καλλιέργειες. Μα δεν υπάρχει αλουμίνιο στο περιβάλλον; Ναι υπάρχει, αλλά μετά την εμφάνιση των αεροψεκασμών άρχισαν να αυξάνονται ορισμένες ασθένειες όπως alzheimer και να καταστρέφονται καλλιέργειες σε όλο τον κόσμο.  Τώρα ξέρουμε γιατί η εταιρία Monsanto κατασκεύασε γενετικά τροποποιημένους σπόρους, οι οποίοι είναι ανθεκτικοί στο αλουμίνιο. Οι ίδιοι παράγοντες που προσφέρουν τις λύσεις, αρχικά δημιουργούν και τα προβλήματα. Όταν ο ανυποψίαστος αγρότης βλέπει τη σοδειά του να μην ευδοκιμεί θα αναγκαστεί να στραφεί σε μεταλλαγμένους σπόρους. Έτσι, όταν μια μεγάλη εταιρία ελέγχει την τροφή, ελέγχει και όλο τον πλανήτη.

Ποιός μας διαβεβαιώνει ότι δεν εμπλέκονται και φαρμακευτικές εταιρίες; Αν πάρουμε ως παράδειγμα τους μεταλλαγμένους σπόρους, τότε οι φαρμακευτικές εταιρίες μπορούν να ψεκάζουν βακτήρια για να πλασάρουν αργότερα νέα εμβόλια.

Ένας άλλος λόγος που πραγματοποιούνται οι αεροψεκασμοί είναι η γεωμηχανική. Γεωμηχανική (geoengineering), είναι η τεχνητή διαχείρηση του κλίματος προκειμένου να μετριαστεί το φαινόμενο του θερμοκηπίου η αλλιώς η υπερθέρμανση του πλανήτη.

Screen Shot 2013-01-11 at 1.53.19 AM

Στο Συνέδριο Αμερικάνικης Εταιρίας Ανάπτυξης της Επιστήμης (AAAC) αναφέρθηκε ότι η χρήση ψεκασμού ουσιών που θα αντανακλούν την ηλιακή ακτινοβολία θα μπορέσει να μειώσει την υπερθέρμανση του πλανήτη. Ο γνωστός γεωμηχανικός David Keith δήλωσε:

”Μπορείς να ρίξεις εύκολα σωματίδια αλουμινίου, ψεκάζοντας από αεροπλάνα αέριο αλουμινίου που στη συνέχεια οξειδώνεται. Η γεωμηχανική ψεκασμών δείχνει τόσο φθηνή που το κόστος δεν αποτελεί πρόβλημα. Δεν είναι και τόσο ηθικός ο κίνδυνος, περισσότερο είναι σαν να εκμεταλλευόμαστε τα εγγόνια μας.”

Ο David Keith αν και αρνήθηκε την ύπαρξη προγραμμάτων ψεκασμού, στην ουσία μας λέει ότι θα μπορούσαν να υπάρξουν τέτοια προγράμματα με το ανάλογο ρίσκο στις μελλοντικές γενιές (σιγά σιγά μας προετοιμάζει). Και ποιος μας εγγυάται ότι δεν επιβαρύνονται και οι σημερινές γενιές; Το νερό μας, η τροφή μας και ο αέρας που αναπνέουμε. Γιατί όπως γνωρίζουμε αυτά τα σωματίδια μετά από αρκετές ώρες έως μια μέρα πέφτουν στο έδαφος.

Όσο αφορά την παγκόσμια υπερθέρμανση, το 2006 κυκλοφόρησε ένα ντοκιμαντέρ με τίτλο ”An Inconvenient Truth” (Μια Άβολη Αλήθεια), στο οποίο ο πρώην αντιπρόεδρος των Η.Π.Α. Al Gore μας τρομοκρατεί λέγοντας ότι είμαστε υπεύθυνοι για το φαινόμενο του θερμοκηπίου και ότι είναι ζωτικής σημασίας η λήψη αποφάσεων που θα μας γλυτώσουν από πιθανές καταστροφές.

Αν και μας λένε ότι η υπερθέρμανση προκαλείται από ανθρώπινες δραστηριότητες, ο κύριος υπεύθυνος είναι ο ήλιος. Η Γη έχει ξαναζήσει παρόμοιες και μεγαλύτερες αλλαγές θερμοκρασίας εκατοντάδες χρόνια πριν, τότε που δεν υπήρχε βιομηχανική δραστηριότητα. Το μεγαλύτερο μέρος των επιστημόνων υποστηρίζουν ότι όσο αυξάνεται το διοξείδιο του άνθρακα ανάλογα αυξάνεται και η θερμοκρασία. Στην πραγματικότητα όμως συμβαίνει το αντίθετο. Προσέξτε γιατί είναι σημαντικό. Αρχικά ο ήλιος θερμαίνει τον πλανήτη και έπειτα ακολουθεί η αύξηση διοξειδίου, κάτι απόλυτα φυσιολογικό, όπως συνέβαινε και στο παρελθόν. Το διοξείδιο του άνθρακα παίζει κι αυτό το ρόλο του για τη συντήρηση της ζωής στη Γη. Τέτοιου είδους προγράμματα όπως αυτό της γεωμηχανικής-αεροψεκασμών είναι επικίνδυνα για τον πλανήτη.

Screen Shot 2013-01-11 at 1.54.15 AM

Ένα ακόμα σημαντικό στοιχείο είναι ότι οι αεροψεκασμοί σχετίζονται άμεσα με το H.A.A.R.P. (High-frequency Active Auroral Research Program), το οποίο βασίζεται σε μία από τις ιδέες του σέρβου εφευρέτη Nicola Tesla. Βρίσκεται στην Gakona της Αλάσκα. Σύμφωνα με τον Δρ. Nick Begich το H.A.A.R.P. είναι ένας τρόπος ελέγχου του καιρού.

Κατά την επίσημη εξήγηση, είναι ένα σύστημα που μελετά την ιονόσφαιρα για τη βελτίωση της τεχνολογίας των επικοινωνιών (HF, VHF, ELF κτλ.) και χρηματοδοτείται κυρίως από την Πολεμική Αεροπορία και το Ναυτικό των Η.Π.Α.  Αποτελείται από 180 διπολικές κεραίες οι οποίες λειτουργούν μαζί ως μία και μπορoύν να παράγουν 3.6 εκατομμύρια watt. Οι ραδιοσυχνότητες HF που εκπέμπονται από 2.8 έως 10MHz διεγείρουν τα ηλεκτρόνια της ιονόσφαιρας και παράγουν ασθενή κύματα VLF, ELF κτλ. τα οποία αντανακλώνται στη Γη όπως βλέπουμε στο παρακάτω σχήμα. Να σημειωθεί ότι οι συχνότητες ELF μπορούν να διαπεράσουν το έδαφος η τη θαλάσσια μάζα αποκαλύπτοντας γεωγραφικά και ωκεανογραφικά χαρακτηριστικά, η… την υπόγεια βάση ενός εχθρού!

Screen Shot 2013-01-11 at 1.55.38 AM

 

Τα ραδιοκύματα που δημιουργεί το H.A.A.R.P. μπορούν να προκαλέσουν σεισμούς, να ενεργοποιήσουν ηφαίστεια και τυφώνες η να επηρεάσει τον νου των ανθρώπων. Χρησιμοποιώντας συγκεκριμένες συχνότητες μπορεί να τους κάνει εχθρικούς, υποτονικούς κτλ. όπως ακριβώς είχε συμβεί παλαιότερα σε κρατούμενους στη Ρωσία.

Όταν όμως η ατμόσφαιρα είναι ιονισμένη με μεταλλικά σωματίδια που προέρχονται από τους αεροψεκασμούς, λειτουργούν ως αγωγοί και αυξάνονται οι δυνατότητες του H.A.A.R.P. Τα σωματίδια του αλουμινίου εισχωρούν στον οργανισμό μας οπότε κι εμείς οι ίδιοι είμαστε ιονισμένοι. Αν για παράδειγμα μια πόλη δεχθεί αεροψεκασμούς τότε το H.A.A.R.P. πετυχαίνει πιο στοχευμένο αποτέλεσμα.

Συνοψίζοντας, μπορούμε να σκεφτούμε ότι κάποιοι ξοδεύουν πολύ χρόνο και χρήμα για να ψεκάσουν τον πλανήτη. Οι ατζέντες τους είναι πολλές, από τον έλεγχο του καιρού και την μετάλλαξη των σπόρων μέχρι τη δημιουργία καταστροφών και χειραγώγηση του ανθρώπινου μυαλού. Τα προγράμματα αεροψεκασμών για τη μείωση της υπερθέρμανσης του πλανήτη είναι απλά μια πρόφαση, εφόσον δεν υφίσταται υπερθέρμανση έτσι όπως την παρουσιάζουν. Αν σταματήσουμε να λέμε ”η φύση εκδικείται” και δούμε τις δυνατότητες του H.A.A.R.P. τότε όλα βγάζουν νόημα.  Οι παραπάνω πληροφορίες είναι μόνο ένα ερέθισμα για εσάς που θέλετε να ασχοληθείτε πραγματικά με το θέμα. Ενημερωθείτε, καταγράψτε ότι βλέπετε, ξεκινήστε δημόσιους διαλόγους και διαδώστε όσα ανακαλύψετε. Ο αγώνας ξεκινά μέσα στον καθένα μας.

Τέλος, να ευχαριστήσουμε τον Ερευνητικό Οργανισμό Ελλήνων (Ε.Ο.Ε.) που μας έδωσε τη δυνατότητα δημοσίευσης αυτού του άρθρου.

 

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΟΕ : ”ΟΜΑΔΑ ΔΡΑΣΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΧΗΜΙΚΩΝ ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΩΝ’