Στο πρώτο μέρος με τα ανεξήγητα συμβάντα, ανέφερα μία ιστορία που μου διηγήθηκε μία φίλη μου, σχετικά με τις ”μαυροφορεμένες”. Γυναικείες παρουσίες, ντυμένες στα μαύρα, να στέκονται και να την κοιτάνε.

anexigita-simvanta-1

Σήμερα, θα αναφερθώ σε άλλη μία ιστορία, ή καλύτερα ένα συμβάν το οποίο συμβαίνει εδώ και χρόνια και καμία επιστήμη ακόμη και θρησκεία δεν μπόρεσε να δώσει κάποια λύση.

Η ιστορία λοιπόν έχει ως εξής, μία κοπέλα από νεαρή ηλικία, αντιμετωπίζει ένα ιδιαίτερο πρόβλημα με τον ύπνο, ποιο είναι αυτό; Κάποιες φορές, την ώρα που μπορεί να καθόμαστε να μιλάμε ή να βλέπουμε ταινία, την πιάνει σαν πονοκέφαλος και σε 2 λεπτά από την ενόχληση με τον πόνο στο κεφάλι, την παίρνει ο ύπνος όπου και να είναι, όπως και να κάθεται. Οι γύρω της προσπαθούν να την ξυπνήσουν μα μάταια, δεν μπορεί να ξυπνήσει. Κατά την διάρκεια αυτού του ”ύπνου”, παραμιλάει και έτσι όπως κοιμάται αρχίζει να ανασαίνει γρήγορα και ξαφνικά η αναπνοή της κόβεται. Στην συνέχεια πατάει μία τσιρίδα σηκώνεται και ξαναπέφτει. Σε όλη αυτήν την ώρα προσπαθούν οι υπόλοιποι με χαστούκια, νερά και οτιδήποτε άλλο μπορούν να την συνεφέρουν, αλλά εκείνη την στιγμή εκείνη δεν καταλαβαίνει τίποτα, ούτε καν να προσπαθήσει να ξυπνήσει.

anexigita-simvanta-2

Με τον καιρό, κάθε στιγμή που το παθαίνει, κρατάει όλο και περισσότερο και εκεί που λέει πως θα ξυπνήσει, ”ξαναπέφτει”. Μέχρι σήμερα, έχουν προστεθεί και συμπτώματα, όπως αυτό του εμετού.
Ξέρω ακούγεται σαν ταινία ή σαν παραμύθι, αλλά πιστέψτε με έχει γίνει.

Από το μυαλό όσων το έχουν ζήσει περνάνε αρκετά σενάρια, με τα περισσότερα να θέλουν κάτι ιατρικό να συμβαίνει, κάτι τέτοιο όμως η ιατρική το έχει αποκλείσει, καθώς όλες οι αναγκαίες εξετάσεις δεν έχουν δείξει κάτι. Για να πω και την αλήθεια δύσκολα θα το βρουν, αφού η ίδια δεν θυμάται τίποτα από όσα συμβαίνουν εκείνη την στιγμή, ούτε έχει την αίσθηση του χρόνου – ποτέ δεν έχει καταλάβει πόση ώρα έχει περάσει, και αν έχει περάσει -.

anexigita-simvanta-3

Στην συνέχεια τράπηκε για βοήθεια προς την εκκλησία, εφ όσον κάποιος τόσο θρησκόληπτος όσο εκείνη, θα πίστευε πως συνέβαινε και κάτι πιο ”μεταφυσικό”. Παρ’ όλη την προσπάθεια όμως και της εκκλησίας, από αγιασμούς, διαβάσματα, ευχές κλπ, τίποτα δεν έχει αλλάξει. Δύσκολα να καταλάβουμε πότε θα συμβεί, πόσο θα διαρκέσει και πως θα το σταματήσουμε εκείνη την ώρα.

Αν δεν το δει κανείς με τα μάτια του, δεν θα το πιστέψει και εύκολα θα το κατακρίνει. Είναι λογικό.
Ο λόγος που έγραψα αυτό το άρθρο, είναι για να αναφέρω γεγονότα και συμβάντα που γίνονται σε ανθρώπους δίπλα μας, που ότι και να είναι αυτό το οποίο έχουν το βιώνουν πολύ δύσκολα. Γύρω μας και ανάμεσα μας είτε θέλουμε να το πιστέψουν είτε όχι, γίνονται πράγματα και υπάρχουν άνθρωποι που τα παθαίνουν, που εμείς τα βλέπουμε μόνο σε ταινίες, οπότε είναι εύκολο να το σχολιάσουμε και να το χλευάσουμε, αλλά δεν μπορούμε να το νιώσουμε.

anexigita-simvanta-4

Δεν ξέρω τι είναι αυτό τελικά το οποίο παθαίνει η συγκεκριμένη κοπέλα, το έχω δει, αλλά χαίρομαι που δεν συμβαίνει σε μένα….

Για τον Τομέα Έρευνας:

Σουζάνα Μπάκα, Υπεύθυνη Τομέα Έρευνας