Ιρλανδός τουρίστας προσπάθησε να κλέψει δαχτυλίδι αξίας 40.000 ευρώ στο Μαρμαρίς της Τουρκίας. Για να αποφύγει την σύλληψη κατάπιε το κόσμημα με αποτέλεσμα να καταλήξει στο νοσοκομείο.

Το χρονικό τη άδοξης ληστείας έχει πρωταγωνιστή τον Ίαν Κάμπελ, 54 ετών, που κατάγεται από την Ιρλανδία. Επισκέφτηκε το κοσμηματοπωλείο στις 4 Οκτωβρίου. Όταν πήρε το διαμαντένιο δαχτυλίδι αρχικά θέλησε να το κρύψει στα χέρια του, όμως ο ιδιοκτήτης τον κατάλαβε, έκλεισε τις πόρτες του καταστήματος και κάλεσε την αστυνομία.

Ως λύση έκτακτης ανάγκης και για να μην τον ανακαλύψουν και τον συλλάβουν κατέληξε να καταπιεί το δαχτυλίδι όμως η κίνηση αυτή φάνηκε στις κάμερες. Τον πήγαν στο νοσοκομείο και οι εξετάσεις έδειξαν πως στο στομάχι του βρισκόταν ένα δαχτυλίδι 2.5 καρατίων.

Για να πάρουν πίσω το δαχτυλίδι, ο εισαγγελέας διέταξε πως σε περίπτωση που δεν μπορέσουν να του το πάρουν με φυσικούς τρόπους, να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβασή. Ο κοσμηματοπώλης περίμενε τον Ιρλανδό 11 ώρες προκειμένου να πάρει το κόσμημα πίσω, ο οποίος μάλιστα διαμαρτυρήθηκε για την ψυχραιμία που έδειχνε ο 54χρονος.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ

Ο Ίαν Κάμπελ, που πριν τον δουν στις κάμερες αρνιόταν την κλοπή, για να δικαιολογήσει την πράξη του ομολόγησε πως το δαχτυλίδι του θύμιζε τη γυναίκα του. Όπως υποστηρίζει, η ίδια ύστερα από ένα αυτοκινητιστικό δυστύχημα βρέθηκε στον πάτο μιας λίμνης, από όπου δεν μπόρεσαν να ανασύρουν τη σορό της.

Λόγω του ότι μαζί με την γυναίκα του χάθηκε και το δαχτυλίδι του γάμου τους το οποίου φορούσε, ισχυρίζεται πως απέκτησε εμμονή με τα μονόπετρα γιατί του την θυμίζουν και αυτό τον οδηγεί στο να θέλει να τα κλέψει.

Μαρία Γκατενασβίλι, Δημοσιογράφος