Σε αλλαγές στο NSX προχωρά η Ιαπωνική μάρκα Honda, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό, με στόχο την πλήρη βελτίωση του supercar μέσα στο επόμενο έτος.

Η Honda ανανεώνει το NSX supercar για το 2019, με μια σειρά από μικροαλλαγές στο σασί και το υβριδικό σύστημα κίνησης, με στόχο τη βελτίωση του χειρισμού, της άνεσης και των εκπομπών ρύπων. Οι αντιολισθητικές ράβδοι εμπρός και πίσω έχουν σκληρύνει, κατά 26% και 19% αντίστοιχα. Προκειμένου να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις εκπομπών Euro 6d-TEMP, το NSX τώρα είναι εφοδιασμένο με φίλτρο σωματιδίων, εκτός από τα τσιμπήματα στροβιλοσυμπιεστών. Το προ-αναβατόριο NSX παράγει 573bhp από το υβριδικό V6 του 3,5 λίτρου, με ροπή 645Nm και τετρακίνηση, βοηθώντας το αυτοκίνητο να φτάσει τα 100 χιλιόμετρα σε 2,9sec και να φτάσει στην κορυφαία ταχύτητα στα 307 χιλιόμετρα. Αυτές οι αλλαγές καθιστούν την οδήγηση και την απόκριση πιο άνετη στη μαλακότερη ρύθμιση της NSX, διατηρώντας παράλληλα μια πιο σκληρή διαμόρφωση για υψηλότερες ταχύτητες και οδήγηση σε τροχιά. Ο κινητήρας βλέπει επίσης αναβαθμισμένα συστήματα ψεκασμού, ενίσχυση της απόκρισης θερμότητας του υπερσυμπιεστή και ένα νέο φίλτρο σωματιδίων.

Το Honda NSX ή Acura NSX για τη Βόρεια Αμερική και το Χονγκ Κονγκ, είναι ένα σπορ αυτοκίνητο της ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας Honda. Η πρώτη γενιά του, κατασκευαζόταν από τον Αύγουστο του 1990 έως το 2005 και διέθετε κινητήρα V6 με σύστημα VTEC στο κέντρο και την κίνηση να μεταδίδεται στους πίσω τροχούς. Το 2015 παρουσιάστηκε η δεύτερη γενιά του και κυκλοφόρησε το 2016. Κυκλοφορεί με 4τάχυτο αυτόματο κιβώτιο, 5τάχυτο και 6τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο.

Νίκος Ντουντουλάκης, Δημοσιογράφος