Εδώ είμαστε λοιπόν, σώοι και αβλαβείς. Δεν καταστράφηκε τελικά ο κόσμος….. Όπως ομοίως έγινε και μετά τις 12/12/12, 11/11/11, 6/6/06 και ούτω κάθε εξής. Αν ο κόσμος είχε καταστραφεί κάθε φορά που αυτό φημολογούταν, τότε και ο ίδιος ο Θεός ακόμα θα είχε κουραστεί να τον ξαναφτιάχνει από την αρχή.

Ας σοβαρευτούμε όμως και ας δούμε τα πράγματα ψύχραιμα. Ας ήμαστε ειλικρινείς με τον εαυτό μας. Η αλήθεια είναι πως όλοι καταβάθος θέλουμε να πιστέψουμε σε τέτοιου είδους ιστορίες. Όπως κάθε παιδάκι έτσι και οι μεγαλύτεροι σε ηλικία άνθρωποι , ενθουσιάζονται, συναρπάζονται, εξιτάρονται και ερεθίζονται στην ιδέα πως κάτι πρωτόγνωρο θα ζήσει η γενιά τους, κάτι το οποίο θα αλλάξει ολοκληρωτικά την εικόνα του κόσμου.

Ακόμα και αν η ιστορία αναφέρεται σε καταστροφές και θανάτους ο μέσος πολίτης στο πίσω μέρος του μυαλού του, ίσως και υποσυνείδητα να επιθυμεί μια παρόμοια έκβαση η οποία θα τον απαλλάξει από την καθημερινότητα, το μονότονο και πολλές φορές κοπιαστικό πρόγραμμα της ημέρας, αλλά κυρίως θα τον ελαφρύνει από τις  ευθύνες που ο κάθε ένας μας φέρει και προσπαθεί να αποφύγει.

Αυτό το έχουν καταλάβει πολύ καλά οι άρχοντες του κόσμου, τους οποίους κάποιοι από εμάς υποτιμούν πιστεύοντας πως θα τους εξαπατήσουν στην φορολογία ή οποιαδήποτε άλλη ευθύνη που μπορεί ένας πολίτης να έχει, ενώ κάποιοι άλλοι τους υπερτιμούν φοβούμενοι.

Την ευαισθησία μας αυτή γνωρίζουν αυτοί οι οποίοι κινούν τα νήματα στον κόσμο και την χρησιμοποιούν επιδέξια και προσεκτικά εναντίον μας. Καταστροφολογόντας σε κάθε ευκαιρία, αλλά και κατηγορώντας για καταστροφολογία όσους προσπαθούν να προειδοποιήσουν τους συνανθρώπους τους για συνομωσίες και προδοσίες που έχουν ενδεχομένως λάβει χώρα ανά τον κόσμο. Με αυτόν τον τρόπο και με την βοήθεια άλλων αστάθμητων παραγόντων όπως οι αεροψεκασμοί έχουν δημιουργήσει σύγχυση στις τάξεις των λαϊκών στρωμάτων, που πλέον αδυνατούν να ξεχωρίσουν την αλήθεια από το ψεύδος.

Άρα λοιπόν αν θέλουμε κάποια στιγμή να τερματιστεί αυτή η σκευωρία εις βάρος μας, πρέπει να ξεκινήσουμε την παρατήρηση, αλλαγή ,επανάσταση ή όπως αλλιώς θέλει ο καθένας να το αποκαλεί, μέσα μας, στους ίδιους μας τους εαυτούς και στον τρόπο που βλέπουμε τα πράγματα.

 

Βουλγαρόπουλος Χρήστος

Υπεύθυνος Τομέα Διαστήματος και Τεχνολογίας ΕΟΕ