Κατόπιν ωρίμου σκέψεως των παλιότερων μελών του ΕΟΕ αποφασίστηκε η ριζική αλλαγή και αναδιοργάνωση, σε πιο επαγγελματικά πρότυπα. Οι αλλαγές αυτές έγιναν με γνώμονα την αρτιότερη λειτουργία του Οργανισμού και την διαφύλαξη των αρχών που αυτός πρεσβεύει. Έτσι, το υπάρχον καταστατικό παύει να ισχύει και τίθενται σε ισχύ τα παρακάτω :

  • Η διαχείριση του Οργανισμού περνάει στο Διοικητικό Συμβούλιο, το οποίο απαρτίζεται από 4 μέλη.
  • Καταργούνται όλα τα μέλη, τα οποία εφεξής θα είναι συνεργάτες του Οργανισμού.
  • Καταργούνται τα συνέδρια, μιας και δεν υφίστανται πλέον μέλη. Οι αποφάσεις για την λειτουργία των Τομέων θα λαμβάνονται βάση συνεργασίας του Υπευθύνου κάθε Τομέα με το Διοικητικό Συμβούλιο, ενώ οι αποφάσεις που αφορούν στην δράση του Οργανισμού θα λαμβάνονται από το Διοικητικό Συμβούλιο και μόνο.
  • Οι θέσεις του Προέδρου και του Αντιπροέδρου παραμένουν ως έχουν και στα ονόματα και στις θέσεις.

Υ.Γ 1) Οι συνεργάτες αντιπροσωπεύουντον ΕΟΕ μόνο ως προς την εργασία που παρέχουν στον Οργανισμό και μόνο όταν η εργασία αυτή δημοσιεύεται στα μέσα του Οργανισμού και φέρει την υπογραφή του ΕΟΕ, καθώς και το ονοματεπώνυμο του συνεργάτη. Πέραν αυτών, οποιαδήποτε τοποθέτηση, συμπεριφορά και πράξη των συνεργατών του ΕΟΕ αντιπροσωπεύει μόνο τους ίδιους.

Υ.Γ 2) Ανοίγεται μια νέα εποχή για την έρευνα και την αφύπνιση στον ελληνικό χώρο από τους πλέον αρμόδιους, αυτούς που σε 11 χρόνια έχουν να παρουσιάσουν 5 ντοκυμαντέρ, 1 ταινία μικρού μήκους, πάνω από 70 συνολικά βίντεο αφύπνισης και έρευνας με περισσότερες από 3.800.000 μοναδικές προβολές, πάνω από 70 τεύχη περιοδικών και πάνω από 20 e-book, με περισσότερες από 137.000 μοναδικές αναγνώσεις, με καθημερινό πρόγραμμα webtv και webradio, με έρευνες, φιλανθρωπικό έργο και ένα από τα πιο σύγχρονα site στην Ελλάδα με πάνω από 2.500.000 μοναδικές προβολές, τα τελευταία 2 χρόνια.

ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ