Η γνωστή σε όλους Google αγόρασε την γαλλική start up επιχείρηση ” Moodstocks”, η οποία ειδικεύεται στην αναγνώριση αντικειμένων χρησιμοποιώντας μόνο ένα smartphone. Η πραγματική διαφορά του Moodstocks που το κάνει και ξεχωριστό είναι το γεγονός πως δεν στηρίζεται σε server για την εξαγωγή αποτελεσμάτων -όπως π.χ. κάνει η αναγνώριση της Google- αλλά στο ίδιο το κινητό. Ενώ η Google έχει κάνει ήδη εντυπωσιακά βήματα στον χώρο της εικονικής αναγνώρισης , πηγές λένε πως ακόμα δεν έχουμε δει τίποτα.

image rec

Η Moodstocks δήλωσε μέσω blogpost ότι : “Έχουμε ακόμα να δούμε πολλά στο χώρο της μηχανικής αναγνώρισης και κάπου εκεί έρχεται και η Moodstocks”. Η Google δεν είναι η μόνη εταιρεία που κάνει επιχειρηματικά βήματα στον χώρο της εικονικής αναγνώρισης. Το Twitter, Facebook, Amazon, η Microsoft και βασικά όλη η Silicon Valley είναι πλήρως εναρμονισμένοι και ενημερωμένοι ως προς την συγκεκριμένη τεχνολογία.

Χρησιμοποιείται ήδη με φωνητική μορφή ως Alexa, Cortana και Siri. Οι περισσότερες από τις παραπάνω εφαρμογές βασίζονται σε υπέρ-δυναμικούς server όπως τον Watson της IBM. Για παράδειγμα το iOS 10 της Apple βασίζεται λιγότερο στο cloud και περισσότερο στην δύναμη του ίδιου του iPhone για εικονική αναγνώριση. Φαίνεται πως η επιχειρηματική κίνηση της Google χαρακτηρίζεται εξαιρετικά επικίνδυνη ως προς τους ανταγωνιστές, μια και το πελατολόγιο είναι ιδανικό για ένα φρέσκο relauncing στον χώρο της εικονικής αναγνώρισης

Για τον Τομέα Διαστήματος και Τεχνολογίας

Δήμητρα Μουταφίδου, Δημοσιογράφος