Ένα πανέμορφο, μικρό αλλά μαγευτικό νησάκι, με μόλις 547 κατοίκους, βρίσκεται στον κόλπο του Αγίου Όρους,  απέναντι από την Tρυπητή και την Ουρανούπολη. Ο λόγος για την  υπέροχη Αμμουλιανή, το μοναδικό κατοικημένο νησί στη Χαλκιδική. Έχει έκταση περίπου 4,5 τετραγωνικά χιλιόμετρα και απέχει 120 χιλιόμετρα από τη Θεσσαλονίκη. Το νησί συνδέεται με φεριμπότ από την ακτή της Τρυπητής και η απόσταση είναι μόλις 2 ναυτικά μίλια. Κάθε χρόνο τιμάται ο Άγιος Γεώργιος τον Απρίλιο. Αξιοθέατο, εκτός από τον παλαιό ναό είναι και ο αρσανας στο λιμάνι, που αποτελεί τυπικό δείγμα αγιορείτικης αρχιτεκτονικής.

αρχείο λήψης (1)

Το γαλήνιο περιβάλλον, οι γραφικές ακρογιαλιές, οι υπέροχες  παραλίες με τα γαλαζοπράσινα νερά, οι λοφίσκοι με τη χαμηλή βλάστηση και τις ελιές συνθέτουν την ειδυλλιακή εικόνα της Αμμουλιανής, που αποτελεί ιδανικό τόπο για ήρεμες διακοπές. Ιδανική εμπειρία είναι η ημερήσια, θαλάσσια εκδρομή με ενοικιαζόμενες βαρκούλες, με τις οποίες μπορεί να ανακαλύψει κανείς τις κρυφες παραλίες με τα κρυστάλλινα νερά. Συνηθισμένοι προορισμοί για θαλασσινές περιηγήσεις είναι τα ακατοίκητα νησάκια Γαϊδουρονήσι, Τηγάνι και Ποντίκι.

Η κλασσική παραδοσιακή ελληνική κουζίνα είναι χαρακτηριστικό του νησιού, και κυρίως το φρέσκο ψάρι που χαρίζει στον τουρίστα, Έλληνα και μη, γατρονομικές εκπλήξεις. Εστιατόρια και ταβερνάκια που υπάρχουν σε ποικιλία στο νησί, προσφέρουν υψηλή ποιότητα αλλά και υποδειγματική εξυπηρέτηση στον κάθε πελάτη. Φυσικά από την Αμμουλιανή δε λείπει και η νυχτερινή διασκέδαση που καλύπτει λίγο-πολύ όλα τα γούστα , καθώς διαθέτει από ήσυχα μπαράκια κοντά στη θάλασσα μέχρι και ντισκοτέκ για χορό μέχρι πρωίας!

αρχείο λήψης

Για εκείνους που αγαπάνε να αγναντεύουν το απέραντο γαλάζιο, η Αμμουλιανή διαθέτει όμοφα ξενοδοχεία ή ενοικιαζόμενα δωμάτια μπροστά στο κύμα, ή άλλα πιο απομακρυσμένα, που προσφέρουν πανορμική θέα,γεγονός που κάνει ευτυχισμένους τους “θαλασσο-λάτρες” με συνέπεια να χάνονται στο χρόνο ταξιδεύοντας με τη σκεψη τους…

Για τον Τομέα Περιηγήσεων,

Καμαρίδου Μαρία Νεκταρία, Υπεύθυνη Τομέα Περιηγήσεων