18 ολόκληρα χρόνια μετά την πρώτη εμφάνιση του Aibο , του ρομποτικού σκύλου της Sony, η εταιρία αποφάσισε να το ξαναεπαναφέρει , μετά την τελευταία του παραγωγή το 2006. Η απόφαση αυτή «ξυπνάει» ευχάριστες μνήμες σε όσους είμαστε τουλάχιστον 25 ετών και είχαμε τις πρώτες εμπειρίες με το ρομποτικό σκύλο!

Βέβαια πλέον, το ρομποτικό σκυλάκι εκτός από το να γαβγίζει και να κουνάει την ουρά του, θα είναι συμβατό με τα περισσότερα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας , ενώ τα μάτια του θα λειτουργούν ως κάμερα, καταγράφοντας οτιδήποτε συμβαίνει γύρω του.
Ο Aibo θα είναι πιο ρεαλιστικός . Θα έχει την δυνατότητα να εκφράζεται και να αντιδρά στα χάδια και στην ομιλία του ανθρώπους και θα μπορεί να αναγνωρίζει τους ανθρώπους και να αλληλεπιδρά μαζί τους.
Το Aibo ERS-1000, όπως θα είναι και η νέα ονομασία του μοντέλου, θα είναι συνδεδεμένο με μία πλατφόρμα Cloud. Έτσι, η εταιρία θα έχει την δυνατότητα να συλλέγει δεδομένα από όλους τους σκ΄ύλους της, ώστε να έχει την ευκαιρία να βελτιώσει τις λειτουργίες και την συμπεριφορά του ρομποτικού σκύλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Sony, αναμένεται να κυκλοφορήσει στην αγορά τον Ιανουάριο του 2018 και το κόστος θα ανέρχεται στα 1500 ευρώ.

Αλέξανδρος Τσάλιος, Δημοσιογράφος