Η Leonetta Bentivoglio του περιοδικού Ballet 2000 έκανε ένα αφιέρωμα στον σκηνοθέτη και χορογράφο της διεθνής σκηνής, Δημήτρη Παπαϊωάννου.

Το εξώφυλλο είναι αφιερωμένο στον ίδιο με μια λυρική πόζα από τη ‘’Μήδεια 2’’. Η συγγραφέας έγραψε: «Κατά τη διάρκεια των σύγχρονων θεατρικών σεζόν, αυτός ο σαρκαστικός, γεμάτος ορμή άνθρωπος, προικισμένος με μια σκοτεινή μεσογειακή γοητεία, έχει γίνει ένας πολύ περιζήτητος καλλιτέχνης, ίσως πιο γνωστός από οποιονδήποτε άλλον συνάδελφο του στο λυρικό τοπίο των καιρών μας». Παραθέτει διάφορα φεστιβάλ και θέατρα όπου έχει παρευρεθεί ο ίδιος. Χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι το Festival d’Avignon στα Théâtre de la Ville του Παρισιού, το The Watermill Center της Νέας Υόρκης του Μπομπ Ουίλσον στο Φεστιβάλ Torinodanza και το Tanztheater Wuppertal της Πίνα Μπάους.
Σύμφωνα με την συντάκτρια, στο έργο του εντοπίζονται ψήγματα από την arte povera του Γιάννη Κουνέλλη και η ‘’ενοχλητική σκληρότητα’’ που εμφανίζεται στο κινηματογραφικό σύμπαν του Γιώργου Λάνθιμου.

Ένα ακόμη σχόλιο της ίδιας είναι: «Τα σύνορα μεταξύ χορού και θεάτρου, χορογραφίας και κατεύθυνσης, καθαρής κίνησης και οράματος λιώνουν κάτω από τον ελληνικό ήλιο της πατρίδας του».

Δήμητρα Τάγκα, Δημοσιογράφος