Ένας 52χρονος άνδρας που πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της ενήλικης ζωής του στον δρόμο και έβγαζε τα προς το ζην πουλώντας αντίτυπα του περιοδικού «Big Issue» (το οποίο έχει ίδια φιλοσοφία με το ελληνικό «Σχεδία» ), έγινε δεκτός από το Πανεπιστήμιο του Cambridge.

Ο Τζεφ Έντουαρντς εγκατέλειψε το σχολείο σε νεαρή ηλικία. Δε διέθετε ιδιαίτερα προσόντα, ούτε είχε φιλοδοξίες. Κατέληξε άστεγος στην πόλη του Κέιμπριτζ, αφού εργάστηκε για ένα διάστημα ως εργάτης.

Πλέον, ο Έντουαρντς σπουδάζει αγγλική φιλολογία, έχοντας ολοκληρώσει έναν κύκλο μαθημάτων για ενήλικες που θέλουν να επιστρέψουν στα θρανία και να αποκτήσουν αρκετές γνώσεις ώστε να συνεχίσουν τις σπουδές τους σε κάποιο πανεπιστήμιο. «Δεν πέρασε ποτέ απ’ το μυαλό μου να κάνω αίτηση για το Cambridge. Δεν πίστευα ότι αυτό το πανεπιστήμιο θα δεχόταν κάποιον σαν εμένα αλλά ο καθηγητής μου με ενθάρρυνε να το κάνω,» δήλωσε ο Τζεφ Έντουαρντς.

«Είναι το πρώτο πράγμα για το οποίο είμαι περήφανος στη ζωή μου,» συμπλήρωσε. Ανέφερε επίσης ότι πάντα ήταν όνειρό του να φοιτήσει στο Cambridge, καθώς θεωρείται ένα από τα καλύτερα πανεπιστήμια στον κόσμο.

Ο αριθμός των άστεγων στη Βρετανία ξεπέρασε φέτος τις 300.000, παρουσιάζοντας 4% αύξηση σε σύγκριση με το 2016, με έναν στους 200 άστεγους να κοιμάται στο δρόμο.

Ο κ. Έντουαρντς ανέφερε ότι, κατά την περίοδο που κοιμόταν στο δρόμο, η δουλειά του ως πωλητής του περιοδικού «Big Issue», το οποίο ιδρύθηκε το 1991 για να βοηθήσει τους άστεγους να κερδίζουν έστω ένα μικρό χρηματικό ποσό, τον βοήθησε να αποκτήσει και πάλι αυτοσεβασμό.

Νένα Πασβάντη, Δημοσιογράφος